“tdv çorum şubemiz, Iyilik Için Yine Yollarda”

“tdv çorum şubemiz, iyilik için yine yollarda”


“tdv çorum şubemiz, Iyilik Için Yine Yollarda”

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinin gölgesinde geçirilen bu Ramazan ayında da Türkiye Diyanet Vakfı, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin!” diyerek, yurt içinde 81 ilde, yurt dışında ise 35 ülkede yolunu gözleyen kardeşleri için yola çıkıyor.

Bu kapsamda TDV Çorum Şubemiz, milletimizin emaneti olan zekat, fitre ve bağışlarından oluşan yardımları Ramazan ayında ihtiyaç sahibi kardeşlerine ulaştırmak için yollara çıkıp 300 aileye gıda paketi yardımı ve 60 aileye nakit yardımı yaparak kardeşlerimizin yüzlerini güldürmeye çalıştı.

Yardım dağıtım organizasyonuna katılan İl Müftümüz ve TDV Çorum Şube Başkanı Muharrem Biçer, İl Müftü Yardımcımız Adem Aygül, TDV Çorum Şube görevlisi Ramazan Tarık Gökçe, Müftülük Mescidi İmam Hatibi Ahmet Emin Kaplan, Bilali Habeşi Camii İmam Hatibi Cezmi Durmuş ile TDV gönüllülerimiz, emanet edilen yardımları kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahipleri ailelere ulaştırdı.

İl Müftümüz Muharrem Biçer; “İnsanlığın sevgi ve merhameti yeniden kuşanmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde TDV Çorum Şubesi olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olmaya, gönül köprüleri kurmaya, temel ihtiyaçlarını gidermeye, mahzun çocukların yüzlerini güldürmeye çalıştık. Paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz bu ayda kısacası “Kimsesizlerin Kimsesi” olmaya gayret ettik” diyerek duygularını dile getirdi.

Son olarak; İl Müftümüz Muharrem Biçer, hayırseverlerimizi Ramazan ayı boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışlarını yapmak üzere bagis.tdv.org web adresine davet ederken, vatandaşlarımıza da tüm GSM operatörlerinin faturalı-faturasız hatlarından FİTRE yada FİDYE yazıp 5601’e SMS göndererek 28 TL’lik fitre ve fidye bağışında bulunabileceklerini hatırlattı.