Sivas'ta Camilerde Bayram Sevinci Yaşandı

camilerde bayram sevinci yaşandı


Sivas'ta Camilerde Bayram Sevinci Yaşandı

Covid-19 salgını sebebiyle geçtiğimiz yıl kılınamayan Ramazan Bayramı namazı bu yıl tedbirlere riayet edilerek tüm camilerde kılındı.

Salgın sebebiyle 7'den 70'e herkes yakınındaki camilerde Bayram Namazını eda etti. Namaz öncesi İl Müftüsü Yusuf Akkuş Paşa Caminde sohbet etti. Sohbetinde Ramazanda kazanılan güzel hasletlerin devam etmesi gerektiğini hatırlatan İl Müftüsü Akkuş, "Ramazan Müslümanın manevi anlamda eğitim aldığı bir aylık bir zaman dilimidir. Bu ayda kazandığımız güzel hasletleri ömrümüz boyunca devam ettirmeliyiz. Ramazan süresince nefislerimizi oruçla terbiye ettik. Bunun mükafatı olarak Allah'ın izniyle bayram sabahına kavuştuk. Böyle manevi bir eğitimden sonra bizleri bayram sabahına ulaştıran Rabbimize hamdolsun. Yüce Rabbimiz sağlık ve sıhhat içerisinde bir sonraki Ramazan ayına da bizleri ulaştırsın.  Salgın sebebiyle belki buruk bir Ramazan geçirdik ama şükürler olsun bayram sevincini camilerimizde yaşıyoruz." dedi.

Bayram sevinci yaşayamayan Filistin  kardeşlerimiz içinde bol bol dua etmeliyiz diyen Müftü Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Zulüm ve ateş altında bulunan Filistinli kardeşlerimize Yüce Rabbimiz yardım etsin. İlk kıblemiz, Müslümanların kalbi olan Mescid-i Aksa'yı Rabbimiz en kısa sürede özgür kılsın. Bu anlamda Kudüs için Müslümanların birlik ve beraberliği her zamankinden daha önemlidir. Zalimlerin yaptığı zulmün bir an önce son bulması için bu bayram sabahında bol bol dua edelim." ifadelerinde bulundu.

Bayram Namazının ardından Ülke genelinde olduğu gibi Sivas'ta da "Kudüs'ün Özgür Olduğu Bayramlara" başlıklı hutbe okundu.