Konya'da Il Müftüsü öge’den Kyk öğrencilerine Bayram Ziyareti

il müftüsü öge’den kyk öğrencilerine bayram ziyareti


Konya'da Il Müftüsü öge’den Kyk öğrencilerine Bayram Ziyareti

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Yalman ve Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şube yöneticisi Mümtaz Nuzumlalı ile birlikte yabancı uyruklu öğrencileri kaldıkları KYK yurtlarında ziyaret ettiler.  

Programa ilk olarak Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi'nde başlayan İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, burada okuyan ve bayramda memleketine gidemeyen öğrencileri ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti. Okul Müdürü Mevlüt Özdemir ve öğretmenlerin de eşlik ettiği ziyarette Öge, öğrencilerle hasbihal ederek bayram harçlıklarını hediye etti. Filistinli, Moritanyalı ve İranlı öğrenciler ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirmek adına ilahi ve kasideler okudular.

Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Ali Ulvi Kurucu Erkek Yurdu, Melike Cihan Kız Yurdu ve Sadreddin Konevi Kız Yurtlarına da ziyaret gerçekleştiren Öge, burada kalan yabancı uyruklu öğrencileri de ziyaret ederek gönüllerini aldı. “Manevi Rehber” olarak bu yurtlarda ortak görev yapan il müftülüğü personeli ile birlikte öğrencilerin bayramlarını tebrik eden Öge, hayırseverlerin Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi aracılığıyla bağışladığı emanetleri bayram harçlığı olarak gençlere takdim etti.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı İsa Araba ile yurt müdürleri, KYK yurtlarında görevli manevi rehber olarak görev yapan Vaiz Mehmet Gerez ile Din Hizmetleri Uzmanları Hasan Sami Arvas ve Müzeyyen Uğur, Kur’an Kursu Öğreticisi Zeliha Yüzügüldü Cengiz ile Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi Öğrenci Koordinatörü Vaiz Hasan Hüseyin Kul ise gerçekleşen ziyarette İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’ye eşlik ettiler.

Gerçekleşen ziyaret programının ardından açıklamalarda bulunan  İl Müftüsü Öge, yurtlarda kalan öğrencilere dair çok yönlü çalışmalarının ve yeni projelerinin olduğunu ifade ederek ziyaret programı organize eden manevi rehberlere, ziyarete eşlik edenlere ve hayırseverlere teşekkür etti.

Gerçekleşen yurt ziyaretlerinde Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesinde 168 ve KYK yurtlarında 414 olmak üzere toplam 582 yabancı uyruklu öğrenciye bayram harçlıkları hediye edildi.

KYK yetkilileri de yapılan programdan dolayı İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge’ye ve ekibine teşekkür ederek il müftülüğü ile birlikte birçok yeni projeyi gerçekleştirme arzusu içerisinde olduklarını dile getirdiler.