Giresun'da Kur’an Kurslarımız Birliğimizin, Beraberliğimizin Teminatıdır

kur’an kurslarımız birliğimizin, beraberliğimizin teminatıdır


Giresun'da Kur’an Kurslarımız Birliğimizin, Beraberliğimizin Teminatıdır

KUR’AN KURSLARIMIZ BİRLİĞİMİZİN, BERABERLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, İlçe ziyaretlerine başladı.

İlçe ziyaretlerine Alucra İlçemizden başlayan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, İl Müftü Yardımcısı Sayın Murat MUTLU ile beraber Alucra İlçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlçe Müftüsü Sayın Yahya BALCI hocamızı ve Müftülük personelini ziyaret ederek, Din hizmetleri başta olmak üzere eğitim, gençlik, aile, engelliler, şehit aileleri ve gazilerimize yönelik İlçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Müftümüz, İlçe ziyaretleri kapsamında İlçe Kaymakamı Sayın Hasan Hüseyin UZAN, Cumhuriyet Savcısı Sayın Barış TIĞLI ve Milli Eğitim Müdürü Sayın Ünal SARAÇOĞLU’ nu makamlarında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Daha sonra maske, mesafe temizlik kurallarına riayet ederek Merkez Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunu gezen İl Müftümüz, burada öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere; "Kur’an kurslarımız, fitneci bozgunculara karşı birliğimizin, beraberliğimizin teminatıdır. Sizler, sadece ana babalarınızın değil milletin de en hayırlı evlatlarısınız. Milletimizin umut kaynağısınız. Kur’an’ın hafızı olmak yetmez, hafızı olduğunuz kitabın temsilcileri olmalısınız. Kendinizi yarınlara hazırlayın. Kur’an-ı Kerim’e talebe olmak onurdur, şereftir. Bu size, bize Rabbimizin bir lütfudur. Bu vesileyle sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun" dedi.

Oradan Merkez Çarşı Camiine giden İl Müftümüz, burada öğle namazında Cami cemaati ile buluştu. “Müslümanların kötü ve kötülüklerden arındığı, güzellikler ve iyiliklerle donandığı, mübarek Ramazan ayı arkamızda kaldı. İbadetlerde esas olan devamlılıktır. Nitekim Sevgili Peygamberimiz; “Allah’ın en çok sevdiği ibadet, az da olsa devamlı olanıdır” buyurmaktadır. Bu bakımdan bu ayda yerine getirmeye özen gösterdiğimiz ibadetlerimizi ve kazandığımız güzel hasletleri Ramazan’dan sonra da devam ettirmeye çalışmalıyız. Kazandıklarımız ahiret sermayemiz olsun. Günleri değil hayatımızı bayramlaştıralım. “Dedi.

İnşaatları devam eden Cami ve Kur’an kursunu da ziyaret eden İl Müftümüz, esnaf ziyaretlerinde bulunarak bol ve bereketli kazanç dualarında bulundu. İlçe esnafı da ziyaretten duydukları mutluluklarını dile getirerek İl Müftümüze ve beraberinde bulunanlara teşekkür ettiler.

Din hizmetlerinde gösterdiği başarılı ve örnek çalışmaları nedeni ile Karabörk Köyü Kumluk Mahallesi Fatih Camii İmam Hatibi Fatih hocamızı da ziyaret eden İl Müftümüz, başarılı çalışmaları nedeni ile hocamızı tebrik etti.

Ayrıca engelli ve gençlik koordinatörleri ile de görüşen İl Müftümüz, çevrimiçi gençlik çalışmaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarılı olan; Sefa Aksoy, Muhammed Ah ve Mehmet Ortatepe hocalarımızı ödüllendirdi.

İlçede Şehitlik ziyaretlerinde bulunan İl Müftümüz, ilgi ve alakaları nedeni ile İlçe Müftümüz ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek İlçeden ayrıldı.