Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Birincisi Kahramanmaraş’tan

kur’an-ı kerim’i güzel okuma bölge birincisi kahramanmaraş’tan


Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Birincisi Kahramanmaraş’tan


 

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Birincisi Kahramanmaraş’tan

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri arasında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

İllerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlilerinin katılımıyla bölge finalleri gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda "Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 3. Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen 3. Bölge Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'na; Adana, Osmaniye, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Karaman’da birinci olan din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde oluşturulan sınav komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda, Kahramanmaraş birincisi olarak yarışmaya katılan Dulkadiroğlu İlçesi Kredi Yurtlar Kurumu Mescidi 4/B İmam Hatibi Harun Başboğa bölge birincisi oldu.

Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Başboğa’yı tebrik eden Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, 14 Eylül 2021 tarihinde Malatya’da gerçekleştirilecek "17. Erkek Din Görevlileri Türkiye Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Finali”nde Başboğa’ya başarılar diledi.