Bilecik'de Bilecik’te Bir Ilk

bilecik’te bir ilk


Bilecik'de Bilecik’te Bir Ilk

Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik şubesi, keseceği 50 adet büyük baş kurbanla ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincine ortak olacak.

Kurbanını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza rehberlik etmek ve kurban ibadetinin amacına uygun bir şekilde ifasını sağlamak için yurt içinde ve yurt dışında  “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir.

İlimizde ilk defa vekaletle kurban kesim organizasyonu yapılacak.

Bu kapsamda, Bilecik Müftülüğü olarak ilimizde ilk defa bu sene 50 adet büyük baş kurbanlıkla vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaletleri alınan 350 vatandaşımızın hisseleri, Bilecik merkez, ilçeler ve köylerde kurban kesemeyen 1000 ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.

TDV Bilecik Şubesi tarafından organize edilen kurban kesimi, Bayram süresince oluşturulacak ekiplerin kontrolünde yürütülecek.

İslami usullere göre ve hijyenik bir ortamda yapılacak kurban kesim işlemi, vakıf temsilcilerimiz tarafından vekâletleri, kesim yapacak kişiye vermesi ile başlayacak. Kurbanların kesim işlemi bittikten hemen sonra hisse sahipleri, kurbanlarının kesildiğine dair  SMS yolu ile bildirilecek.

 

Kurbanla ilgili Sıkça Sorulan Sorular

Kurban hisse bedeli ne kadar?

Vekaleten Kurban Yurt Dışı 1 Hisse Bedeli: 925.00 TL

Vekaleten Kurban Yurtiçi 1 Hisse Bedeli: 1.125.00 TL

 

Kurban bağışını en son hangi gün yapabilirim?

Bankalardan 19 Temmuz 2021 tarihine kadar

Müftülüklerden 20 Temmuz 2021 tarihine kadar bağış yapabilirsiniz

 

Kurbanları hangi mezhebe göre kesiyorsunuz?

Kurban kesimlerimizi Diyanet İşleri Başkanlığının 2018-31 no.lu kararlarına bağlı kalarak ehl-i sünnet vel-cemaatin dört mezhebine uygun olarak kesmekteyiz.

Kurban kesim videolarını bize gönderiyor musunuz?

Kurbanlarınız kesildiğinde tarafınıza "kurbanınızın kesildiğine dair" bilgilendirme sms’i gelir.

Kurbanla ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız

https://bagis.tdv.org/Donation