Igdir'da Kudüs Bilinci Ve şuuru Konferansı Gerçekleştirildi.

kudüs bilinci ve şuuru konferansı gerçekleştirildi.


Igdir'da Kudüs Bilinci Ve şuuru Konferansı Gerçekleştirildi.

İl müftülüğümüz Mukaddes miras Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili “Kudüs Bilinci ve Şuuru Konferansı” gerçekleştirdi.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde gerçekleşen konferansı Düzce İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz sundu.

Kudüs'ün Müslümanlar için önemine işaret eden Düzce İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz  İslam'ın ilk kıblesi, ikinci mabedi, Peygamber Efendimiz (SAV) Miraç’ a nail olduğu mukaddes bir belde olduğuna dikkat çekti.

Tarihin bütün dönemlerinde yapıcı bir adalet yöntemi ile yaşayan şanlı ecdadımızın ve İslam beldelerinin Kudüs'e sahip çıktığını ifade eden Yavuz Horoz neslimizin de aynı titizlikle Kudüs' e sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

1947'den günümüze kadar peyderpey işgal edilen Filistin topraklarını kurtarabilmek için birkaç nesil süren stratejik bir plan yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Mukaddes mirasımız Mescidi Aksa'yı postalları ile çiğneyen işgalcilere rağmen Kudüs ve Mescidi Aksa' yı sevgi ile ziyaret eden çocuklarımızın sayılarının çoğaltılması ve onların Kudüs'ün bilinci ve şuurunu idrak edecek şekilde yetişmelerinin önemi ne vurgu yaptı.

Selahattin Eyyubi' nin Kudüs'ü hocamın kalemi ile fethettim ifadesine değinen Yavuz Horoz bunu tekrar sağlayabilmek için okuma, gündemimizde tutma, mazlumun elinden tutma, çocuk ve gençlerimizin o toprakları görmelerini sağlamak, zalimlerin dünyalıklarını boykot ederek ümmet bilincini ve birliğini sağlamamız gerekir . Bunun ilmi altyapısını Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz yapacağız dedi.

Kapanış konuşmasının yapan İl Müftümüz Dr. İrfan Açık Kudüs’ deki son Osmanlı askeri Iğdır’ lı Hasan Onbaşı hakkında bilgiler verdi. Yapılacak eserlere Hasan Onbaşının isminin verileceğini müjdeleyen Dr. İrfan Açık katılımcılara ve konuşmacı Yavuz Horoz hocamıza teşekkür etti.