Eskisehir'de Müftülüklerde Yaz Kuran Kurslarında 15 Temmuz Ruhu Milli Birlik Etkinlikleri

müftülüklerde yaz kuran kurslarında 15 temmuz ruhu milli birlik etkinlikleri

Eskişehir'de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi ruhunu canlı tutmak amacıyla tüm Camilerde ve Kuran Kurslarında öğrencilere yönelik programlar ve etkinlikler icra edildi. Etkinliklere İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcısı Fatma ADSOY, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi UZUNHARMAN ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM katıldılar.

Öğrencilerin Şehitlerimiz için Kuran okuduğu, kahramanlık şiirlerinin söylendiği etkinliklerde konuşan İl Müftüsü Bekir GEREK " Şehitlik Peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Bu toprakları biz bin yıldan fazla şehit kanlarıyla sulayarak vatan edindik ve şehitler vererek kıyamete kadar vatan edinmeye devam edeceğiz. Bu millet açık ve gizli düşmanlarının pek çok taarruzuna maruz kaldı. Yakın tarihimizde ülkemizi istila etmek üzere Çanakkaleyi geçmek istediler. Ancak vatansever ve imanlı milletimiz, kahraman ordumuz buna müsaade etmedi. Çanakkale geçilmez dedirtti. Daha sonra yurdumuzu istila eden düşmanlarımızı vatan topraklarından söküp attı. En büyük ihaneti ise 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadı. Fetö, yabancı örgütlerin maşası olarak bayrağımızı, ezanımızı, devletimizi, milletimizi hain darbe girişimiyle teslim almak, bölüp parçalamak istedi. Ancak Rabbim buna müsaade etmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, milletimizin feraseti, hocalarımızın minareden okudukları selalarla milletimizin gönlüne yerleştirdikleri cesaret sayesinde hain darbe girişimi başarılı olamadı. Bu sefer milletimiz Türkiye geçilemez dedi. Bu hain darbe girişimine karşı milletimizin devletine vatanına olan sadakatine, düşmana karşı olan cesaretine şahit olduk. Unutmadık, unutmayacağız." dedi.