Amasya'da Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması Ilimizde Düzenlendi

ezanı güzel okuma bölge yarışması ilimizde düzenlendi

Amasya'da Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışması Ilimizde Düzenlendi

2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Din Görevlileri arasında düzenlenen Ezanı Güzel Okuma yarışmasının bölge finali Amasya İlimizde yapıldı. Yarışmada ilimizi temsil eden Müezzin Kayyım İsmail ÇITIR birinciliği elde ederek Türkiye finali yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Yarışmanın jüri başkanlığını İl Müftümüz Durmuş AYVAZ ve Komisyon Üyeleri Müftü Yardımcısı Harun AYDOĞDU, Merzifon Müftüsü Abdulhamid PEHLİVAN, İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ahmet BİLEN, İHL. Meslek Dersleri öğretmeni Halil CEBECİ ve Sultan Bayezid Camii Müezzin Kayyımı Rehber öğretici Recep ÇITIR yaptı.

Yarışma sonunda Maide Hatun C. Müezzin Kayyımı İsmail ÇITIR bölge birincisi, Ordu ilini temsil eden yarışmacı İmam Hatip Ercan EFİLOĞLU bölge ikincisi ve Çorum ilini temsil eden yarışmacı İmam Hatip Musa UNGEVER ise Bölge üçüncüsü oldu. Dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

İlimizde çeşitli ziyaretler için bulunan Konya Milletvekili Ahmet SORGUN'da yarışmayı izleyerek yarışmacılara hediye takdim etti.

İl Müftümüz Durmuş AYVAZ yarışmada dereceye giren İsmail ÇITIR'ı tebrik ederek katılacağı Türkiye finali yarışmasında başarılar diledi.