Hatay'da Arsuz Müftülüğü Gençlere Yönelik Program Düzenledi

arsuz müftülüğü gençlere yönelik program düzenledi


Hatay'da Arsuz Müftülüğü Gençlere Yönelik Program Düzenledi

2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları kapanışı münasebetiyle İlimiz Arsuz İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 19 Ağustos 2021 Perşembe günü Arsuz İlçesi Nergizlik düğün salonunda  “Gençlik Şöleni” programı düzenlendi.


Programa başta İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili olmak üzere; Arsuz İlçe Müftüsü Mehmet SAİN, Gençlik Koordinatörleri, Kuran Kursu Görevlileri, Din Görevlileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.


Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Sain şunları söyledi:  “Geleceğe yönelik yapılan en iyi yatırım gençlere yapılan yatırımdır.  “Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekiniz, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikiniz, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz”  sözü insan yetiştirme meselesinin güçlü bir idrak ve vizyon gerektirdiğini hatırlatmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu vizyon ve misyonla dinine, vatanına ve milletine bağlı bir neslin yetişmesi için her alanda ve platformda tüm din gönüllüsü personeliyle çok önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir.”


Müftü Sain programın hazırlanmasında emeği geçen gençlik koordinatörleri ile Nergizlik Mahalle muhtarına ve programa teşriflerinden dolayı İl Müftümüze teşekkür etti.


Gençlik şölenine katılarak gençlerle sohbet eden İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili de konuşmasında; “İnsandaki en kıymetli şey ömürdür. Ömrün içinde en kıymetli olan ise gençliktir. Gençlik hayatın önemli ve en kritik dönemidir. Hepimizin ortak derdi gençlere vatanını, bayrağını ve mukaddesatını sevdirmektir. Anne-babasına itaatkâr olup isyankâr olmamalarını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.


"Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmeleri ve gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak için bu tür programların önemli olduğunu ifade eden İl Müftümüz gençlerimizin ülkemize ve milletimize değer verecek şekilde yetişmesi geleceğe umutla bakmamıza vesile olacaktır. Bu nedenle gençleri bir çatı altında toplayan ve bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.


Programa katılan gençler tarafından ilahi, skeç, şiirler ve yarışmalarla devam eden programın sonunda İlçe Müftüsü Mehmet Sain tarafından İl Müftümüz Ömer Faruk Bilgili’ye günün hatırasına plaket takdim edildi. Ayrıca katılan gençlere de yapılan yarışmalar sonucunda çeşitli hediyeler verildi.  


Program, gençlere çeşitli ikram ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.


 
Haber.19.8.2021