Muğla'da Bilgi Yarışmasına Büyük Ilgi

bilgi yarışmasına büyük ilgi


Muğla'da Bilgi Yarışmasına Büyük Ilgi

Muğla İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün düzenlemiş olduğu Yaz Kursları Bilgi Yarışması Muğla İl Müftülüğünde gerçekleştirildi. Bu yıl Muğla’da İlçe müftülüklerine bağlı camilerde 16.449 öğrenci eğitim gördü. Kursların bitmesine yakın olarak tüm öğrencilerin katılacağı bilgi yarışması düzenlendi. İlçelerinden seçilerek gelen 39 öğrenci Muğla İl Müftülüğünde yarıştılar. Yaklaşık 90 kişi de öğrencileri izlemeye geldi. Menteşe ve Seydikemer İlçelerinden katılan öğrenciler soruların tamamını doğru cevaplayarak uzatma sorularına gittiler. Burada da sorulan soruların tamamını doğru yapan Menteşeli öğrenciler birinciliğe ulaştılar.

Sıralama şu şekilde gerçekleşti.

1. Menteşe İlçesi Öğrenciler; Dilek Durmuş, Kerem Kılınç, Ali Dirican

2. Seydikemer İlçesi Öğrenciler; Recep Yörük, Gülsüm Güvenç, Onur Kılınç

3. Dalaman İlçesi Öğrenciler; Sevilay yılmaz, Ceylin Zengin, Selman Beldek

İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI tarafından dereceye girenlere ve diğer yarışmacılara para ödülü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından kitaplar hediye edildi.

İl Müftüsü Yaşar ÇAPÇI; ”Buraya medeni cesaret göstererek bu yarışmaya gelmeniz,katılmanız ile sizler zaten gönüllerin birincisisiniz” dedi. Bilgi yarışmasına katılan tüm öğrencileri tebrik etti. Yarışmaya katılan ve dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Komisyonda bulunan İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış, İl Şube Müdürü ve il gençlik koordinatörü Mehmet Kurumahmut ve Şube Müdürü Muhammed Yatğın yarışmacıların çok iyi çalışmaları sebebiyle yarışmanın çekişmeli olduğunu belirttiler. Yarışmayı sunan Vaize Rukiye Avcı yarışmaya olan yoğun ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirtti.

Menteşe İlçe Gençlik Koordinatörleri Ömer Ak ve Yasemin Yayla birinci olan öğrencilerinin yoğun bir çalışmadan sonra yarışmaya katıldığını söylediler. Ayrıca bu öğrencileri yetiştiren hocaların bu işe önem vermelerinin çok önemli olduğunu belirttiler. Yarışmanın sorularını hazırlayan Din Hizmetleri Uzmanları Abdullah Eren ve İhsan Aksu, yarışmada çok fazla çeldirici soru olmasına rağmen mükemmel bir ortalamayla soruların cevaplandırıldığını belirttiler.

İl Müftümüz Yaşar Çapçı Bey, yarışmacıları, yarışmaya katkıları sebebiyle İlçe koordinatörlerini ve dereceye giren öğrencilerin hocalarını odasında ayrıca ağırlayıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışmanın sonunda tüm misafirlere yemek ikramında bulunuldu.

Yarışmayı düzenleyen koordinatörler kendi aralarında yapmış oldukları toplantıda bu yarışmanın gelecek yılda da yapılması gerektiğini kararlaştırdılar.