Sivas'ta Tashih-i Huruf Seçme Sınavında Din Görevlileri Ter Döktü

tashih-i huruf seçme sınavında din görevlileri ter döktü

Sivas'ta Tashih-i Huruf Seçme Sınavında Din Görevlileri Ter Döktü

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde açılan Tashih-i Huruf Kursuna katılacak kursiyerler için Sivas İl Müftülüğü tarafından kursiyer seçme sınavı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca özellikle Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Tashih-i Huruf Kursu düzenleniyor.

Bu kapsamda Sivas il ve ilçe müftülükleri bünyesinde görev yapan personeller arasından sınava müracaat eden 55 din görevlisi, Tashih-i Huruf Kursuna katılmak için yarıştı.

Sivas İl Müftülüğü tarafından düzenlenen sözlü mülakat sınavında imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan adaylara, Kur'an-ı Kerim'i yüzüne ve ezbere okuma becerisi, ilmihal bilgisi ve dini musiki kabiliyeti noktasında sorular yöneltildi.