Kilis Müftülüğünden ‘ahilik Haftası’ Ziyareti

kilis müftülüğünden ‘ahilik haftası’ ziyareti

Kilis Müftülüğünden ‘ahilik Haftası’ Ziyareti

Kilis İl Müftülüğü "2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında ziyaretler gerçekleştiriyor.

Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, Müftü yardımcıları Cengiz Çolak, Recep Çarpar ve beraberindeki heyetle "2021 Ahi Evran Yılı" etkinlikleri kapsamında Kilis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette “Ahilik Haftası’nı kutlayan İl Müftüsü Şahin, “Temelde Kur'an’a ve Hz. Peygamber (s.a.s)' in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatan kılınması, Osmanlı Devletinin kurulması ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahilik teşkilatının üstün ahlaki değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi kurucusu, esnaf ve sanatkârlar zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evran-ı Veli'nin anılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" ilan edilmesi nedeniyle, Ahilik Haftası hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini” ifade etti.

Oda başkanı Hacı Mustafa Celkanlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müftüsü Abdurrahman Şahin ve beraberindeki heyete teşekkür etti.