Kırsehir'de Ahilik Haftası Kutlamaları Kapsamında Il Müftülüğümüz Tarafından Esnaf Ziyaretleri Yapıldı

ahilik haftası kutlamaları kapsamında il müftülüğümüz tarafından esnaf ziyaretleri yapıldı

İl Müftülüğümüz tarafından Ahiliğin başkenti olan Kırşehir'de 34. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftümüz Mehmet Yaman başkanlığında İl Müftü yardımcıları Ali Yıldız, Hacı Ahmet Başaran ile birlikte esnaf ziyareti yapılarak İl Müftülüğümüz tarafından hazırlanan broşürler dağıtıldı.
14/09/2021 Salı günü yapılan ziyarette İl Müftümüz esnaflarımızı ziyaret ederek onlara Ahilik hakkında kısa bilgiler verdi. Yaman konuşmasında; “Ahilik Kırşehir’den yayılan bir kardeşlik hareketidir. Ahilik teşkilatı, Türk esnaflık geleneğinin İslam’ın ahlak prensipleri ile birleşmesi neticesinde 13-18. yüzyıllar arasında Anadolu’da gelişip yaygınlaşan sanat, ticaret vb. daha pek çok alanda dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan esnaf ve sanatkarlar birliğidir. Aynı zamanda bir eğitim ve terbiye okuludur.” dedi.
İl Müftümüz Mehmet Yaman esnaf ziyaretinde  esnaflara bol kazanç temennisinde bulundu.