Sakarya'da Ahilik Haftası Etkinlikleri Başladı.

sakarya'da ahilik haftası etkinlikleri başladı.


Sakarya'da Ahilik Haftası Etkinlikleri Başladı.

Ahilik Haftası etkinlikleri başladı

Osmanlı ve Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan Ahilik geleneği Sakarya’da yaşatılıyor.

13-19 Eylül Ahilik Haftası kapsamında hazırlanan Ahilik Etkinlikleri kapsamında Adapazarı Uzun çarşıda bulunan Ağa Camii önünde toplanan Bürokratlar ve Ticaret erbapları çevre esnaflara karanfil dağıtarak Mehter Takımı eşliğinde Demokrasi Meydanı’na yürüdüler.

Demokrasi Meydanında yapılan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Yeni Camii İmam Hatibi tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Programda ve Ahiliğin ne olduğunu anlatan bir gösterim yapıldı

Protokol konuşmalarının ardından Şed kuşanma ve ödül töreni yapıldı. Yılın Ahisi İbrahim Zengin olurken, Yılın Kalfası Mevlüt Atış, Yılın Çırağı ise Latif Yıldırım seçildi. 5 gün sürecek Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının başlangıç kurdelesi da Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş ve protokol üyeleri tarafından kesildi.

Programın sonunda ise Geleneksel Ahi Pilavı dağıtımını Sakarya Valisi Çetin Oktay kaldırım bizzat gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Hasan Başiş’in yaptığı dua ile meydanda yapılan program sona erdi.

Programa Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Beşel, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, SESOB’a bağlı oda başkanları, esnaf kefalet kooperatif başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ahilik Kültürü Haftası Cuma gününe kadar Sakarya’da çeşitli programlarla kutlanmaya devam edecek.