Zonguldak'ta Ahilik Ve Helal Bilinci Konulu Yarışma


Zonguldak'ta Ahilik Ve Helal Bilinci Konulu Yarışma

Müftülüğümüzce "Ahilik ve Helal Bilinci" konulu resim ve kısa film- video yarışması düzenlenecektir. Ortaokul ve lise öğrencilerimizin katılabileceği yarışmanın detayları şöyledir:

1. Resim yarışmasına sadece ortaokul öğrencileri; kısa film ve video yarışmasına ise sadece lise öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci sadece bir alandan ve en fazla bir eser ile katılım sağlayabilecektir.

2. Son başvuru tarihi 4 Ekim 2021 olarak belirlenmiştir. Başvurular il ve ilçe müftülüklerine bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir.

3. Yarışmalar il bazında yapılacak olup il müftülüklerinde oluşturulacak komisyon tarafından birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye girenlerin tespit edilmesiyle icra edilecektir.

4. Yarışmacılar, başvuru ve eser teslimi esnasında öğrenci (ortaokul ve lise) olduklarını belirten belgeyi ve T.C. kimlik karlarını yanlarında bulunduracaklardır. Ayrıca her bir öğrenci, velisi tarafından imzalanmış, “Velisi bulunduğum ……………..’nın müftülüğünüzce düzenlenen kompozisyon/resim yarışmasına katılmasına; adının ve eserinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca internet ve sosyal medyada yer almasına, eserinin basılarak yayınlanmasına muvafakat ederim” şeklindeki belgeyi müftülüğe teslim etmek zorundadır. Eserin teslim alındığına dair belge, yarışmacıya müftülüklerce verilecektir.

5. Yarışmaya katılan eserlere herhangi bir katılım veya gösterim ücreti ödenmez.

6. Yarışmaya gönderilen bütün eserler Diyanet İşleri Başkanlığınca basılı, görsel yayın ve materyallerinde, web sitelerinde, düzenlenecek organizasyonlarda ayrıca bir bedel ödenmeksizin kullanılabilir.

İl müftülüklerince dereceye giren öğrencilere verilecek ödüller:
- Resim yarışması için birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye 200 TL;
- Kısa film ve video yarışması için birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye 200 TL şeklinde olacaktır.