Hafızlar Diyarı Manisa'da Kur'an Ziyafeti

hafızlar diyarı manisa'da kur'an ziyafeti


Hafızlar Diyarı Manisa'da Kur'an Ziyafeti

Manisa İl Müftülüğü Hafızlar Buluşması ve Kur’an-ı Kerim  ziyafeti gerçekleştirdi.

 Programa katılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmam Hatibi Ferruh Muştuer ve Manisalı şeçkin hafızların okuduğu Kur’an tilaveti Manisa Şehzadeler Amfi Tiyatroda adeta gönüllerin pasını sildi.

 

 Şehzadeler Belediyesi tarafından restore edilen Manisa'nın simgelerinden biri olan ağlayan kayanın hemen yanındaki amfi tiyatroda  düzenlenen "Hafızlar Diyarı Manisa Kuran Ziyafeti" Birbirinden seçkin hafızların kuran tilaveti ile gerçekleşti.

Programa Kur’an-ı Kerim okumak üzere Ayasofya Cami İmam Hatibi Ferruh Muştuer, Soma Ulu Cami Uzman İmam Hatibi Hafız Kadir Kural, Turgutlu Niyazi Ürkmez Cami İmam Hatibi Faruk Or, Akhisar Hilal Camii İmam Hatibi Mehmet Ali Özyaka , Yunus Emre Belediyesi Koro Şefi Ahmet Aksoy,  Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Mehmet Ak,  Ahmet Yesevi İmam Hatibi Ortaokul Öğrencisi Abdurrahman Yasin Akçe katıldı.

Hafızlar, güzel sesleri ve eşsiz makamları ile dinleyenlere  okudukları Kur’an-ı Kerim tilavetiyle adeta gönüllerin pasını sildi.

 

Programın ev sahibi Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök yaptığı açış konuşmasında,

“Şehzadeler Belediyesi ve Manisa İl Müftülüğümüzün ortak  organizesi ile bugün Hafızlar Buluşması ve Kur’an-ı Kerim  ziyafeti gerçekleştiriyoruz. Böyle güzel bir etkinlikte bizleri buluşturan Yüce Mevlamıza  sonsuz hamdü senalar olsun.

Karaköy Kur'an Kursumuzdan , Hilaliye Kur’an Kursumuzdan. Dereköy Kur’an Kursumuzdan mezun olmuş çok kıymetli sesleriyle sedalarıyla Kur’an’ın nurunu kalplerimize nakşedecek hafız hocalarımızın tilavetleriyle bu gecemiz şenlenecek.  Ayasofya Cami İmam Hatibi Ferruh Muştuer hocamızın tilaveti ile de kalplerimizin pasını sileceğiz. Sevinçliyiz mutluyuz. Salgın hastalık sürecinden bu yana böyle ilk defa çoskulu kalabalık bir programı icra etmiş olacağız.

Manisa’mız hafızlar diyarıdır. Hafızlar Diyarı Manisa'da Hafızlarımıza yönelik etkinliklerimizi, buluşmalarımızı dahada  çoğaltmalıyız. Siz değerli vatandaşlarımızın  destek ve gayretleriyle Kur'an Kurslarımızın inşaatları yükseliyor. Manisa’mızın dört bir yanında 4-6 yaş Kur'an Kurslarımız ve Hafızlara yakışır mekanlar hazırlıyoruz. Bütün çalışmalarımıza destek sunan herkese Sizlere teşekkürü borç biliyorum.” Dedi.

İl Müftüsü Mustafa Soykök sözlerine şöyle devam etti , “Kur'an Sadece tilavetiyle değil manasıyla, ruhuyla bir hayat kitabı olarak bizlere nazil olmuştur.

Cenab-ı Allah Kur’an ile yaşamayı ve Kur’an’ın ahkamıyla hayatımızı şenlendirmeyi bizlere nasip eylesin.

İnşallah bu gece okunacak Kur’an tilavetleriyle bu gece yaşayacağımız manevî şölen ve manevi neşeyle Manisa’mızın dört bir köşesinde okunan Kur’an hürmetine Cenabı Hak her türlü afet ve musibetlerden bizleri  muhafaza eylesin.

Konuşmasının sonunda   programın oluşmasında emeği geçen sivil toplum kuruluşlarımızıma ve Şehzadeler belediyemize Yunusemre belediyemize , tüm hayırseverlere ve programa teşrif eden herkese çok teşekkür etti.

Karilerin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftü yardımcısı Ömer Kayhan dua yaptı.

Program sonunda İl Müftüsü Mustafa Soykök , ‘Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali birincisi Manisa Yunusemre İlçesi Aliağa Camii Müezzin Kayyımı Selami Çeviren’e ödülünü takdim etti.