Tokat’tan Idlib'e Iyilik Kervanı Yola çıktı

tokat’tan idlib'e iyilik kervanı yola çıktı


Tokat’tan Idlib'e Iyilik Kervanı Yola çıktı

    Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla toplanan insani yardım malzemelerini taşıyan tırın uğurlanması amacıyla tören düzenlendi.

    Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu:  "Görevlilerimiz büyük bir özveri ile merhameti merkez alarak birlik ve beraberlik ekseninde Anadolu irfanının ışığıyla gece gündüz demeden hem şehrimizin kendi dinamiklerini harekete geçirmek suretiyle hem de dışarıdan gelebilecek yardımları koordine etmek suretiyle çok kısa sürede bu iyilik kervanını hazırladı. Yola çıkacak olan tırımızda 600 adet hasta bezi, 2.000 adet çocuk bezi, 4.000 adet bayan elbisesi, 1.000 adet yetişkin elbisesi, 324 adet erkek çorap, 100 adet erkek yetişkin ayakkabı, 200 adet eşarp’tan oluşan yardım malzemeleri bulunmaktadır. Bu malzemeleri ulaştırmak ve 65 evin anahtar teslimini gerçekleştirmek için bugün yola çıkacağız inşallah. Özellikle İdlib'de bombardıman altında kalan kardeşlerimizin yaşadıkları mağduriyet karşısında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, İçişleri Bakanlığımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın yapmış olduğu yardım çağrılarına Tokatımızdan güçlü bir destek ve yardım geldi. Bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Savaşlar nedeniyle mağduriyet yaşayan İdlib’li kardeşlerimize şimdi olduğu gibi, bu zor günlerinde bir an bile olsa sıcacık bir el uzatarak, gönül köprülerini genişletmeye devam edeceğiz" dedi.

    Programda, dua edilmesinin ardından İl Müftüsü Abdullah Pamuklu başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Özdemir, Din Hizmetleri Uzmanı  M.Emin Kılıç, Vaiz Veysel Polat, İmam-Hatip Veysel Kılıç, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Elmacıoğlu, Şöfor Selami Dede ve Duran Keskin’in bulunduğu özel araç ve  insani yardım malzemesi taşıyan tır Suriye'nin İdlib kentine gönderilmek üzere Tokat’tan yola çıktı.