Sivas'ta Müftülükten Vefa örneği

müftülükten vefa örneği

Sivas'ta Müftülükten Vefa örneği

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve beraberindeki heyet şehitlik ve kabristan ziyaretleri gerçekleştirdi.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası bu yıl “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla çeşitli etkinliklerle icra ediliyor. Bu kapsamda vefa örneği gösteren İl Müftülüğü ilk olarak kabri Ulu Cami bahçesinde bulunan Sivas’ın ilk müftüsü Müftü Abdurrauf Efendinin kabrini daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Garnizon ve Polis Şehitliği ile Sivas’ta uzun yıllar Müftü Yardımcılığı görevinde bulunan Zeki Hayran’ın kabrini ziyaret ederek buralarda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle birlikte dua edildi.

Ziyaretlerin ardından İl Müftüsü Akkuş ve beraberindekiler Garnizon Şehitliği içerisinde bulunan Şehitler Müzesini ziyaret etti.