Giresun'da Sizler Emekli Değil Bizim Için Emektarlarsınız

sizler emekli değil bizim için emektarlarsınız


Giresun'da Sizler Emekli Değil Bizim Için Emektarlarsınız

SİZLER EMEKLİ DEĞİL BİZİM İÇİN EMEKTARLARSINIZ

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında İl Müftülüğümüz tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Hacı Miktat Camiinde Din görevlisi hocalarımız başta olmak üzere hayır işlerinde emeği bulunan, hayırda öncü ahirete irtihal etmiş değerli büyüklerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif ve dua programı düzenlendi.

Din görevlilerimizce okunan Hatm-i Şeriflerin duasının da  yapıldığı programda konuşan İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN; “Din hizmetlerinde istihdam edilmek şereflerin en büyüğüdür. Rabbimize hamd ediyoruz. Ömrümüzün en kıymetli dakikaları buralarda geçen zamanlardır. Bu gün görev bizimdir. Sadece Camilerimizi fiziken imar etmeyeceğiz, manevi olarak da imar etmenin gayretinde olmalıyız. Ana babalar olarak evlatlarımıza sadece bağı bahçeyi, yatı katı miras bırakmayacağız. Secdeyi, seccadeyi, namazı, orucu, selamı vs. bunları da miras bırakmalıyız. Camilerin olmazsa olmazı cemaatidir. Camilerde aslolan duvardaki  boya değil, cemaattir. “ dedi.

Hacı Miktat Camii avlusunda açılan Hat sergisini de gezen  İl Müftümüz, burada eserleri bulunan hocalarımıza teşekkür etti.

Daha sonra İl Müftü Yardımcımız Sayın Murat MUTLU hocamızla birlikte halen görevde bulunan Din görevlilerimizden; Gemilerçekeği  Camii Müezzin Kayyımı Kadem Akkuş, Uzgur Köyü Camii İmam Hatibi  Mehmet Dalmanoğlu ve Seyyid Mehmet Paşa  Kapu Camii Müezin Kayyımı Ufuk Başdaş hocalarımıza  aile ziyaretinde bulundu.

2021 yılı içerisinde emekli olan Din görevlisi hocalarımızla kahvaltıda bir araya gelen İl Müftümüz,”Sizler emekli değil bizim için emektarlarsınız. Bu gün ki buluşmamızı da bir veda değil bir vefa kabul ediniz lütfen. Bu güne kadar sunduğunuz hizmetlerinize  Muhterem Başkanımız, şahsım ve kurumumuz adına  çok ama çok teşekkür ediyor, hepinize yenge hanımlarla, mahdumlarınızla sağlık ve afiyetler diliyorum.” dedi.

Konuşma sonrası emekli olan hocalarımıza günün anısına İl Müftümüz tarafından plaketleri takdim edildi.

Merhum emekli İmam Hatip  Aşkı Usta hocamız ile Karadeniz bölgesinin İslamla tanışmasında önemli katkıları olan Şeyh Keramettin hazretlerinin kabirlerini de ziyaret  eden İl Müftümüz ve Müftü Yardımcımız burada Kur’an-ı Kerim okuyarak dua  ettiler.