Kilis'de öğrencilerden Müftü şahin’e Ziyaret

öğrencilerden müftü şahin’e ziyaret


Kilis'de öğrencilerden Müftü şahin’e Ziyaret

 

İl Gençlik Koordinatörü Ayşe Özdemir riyasetinde, KYK yurtlarında kalan kız öğrenciler İl Müftüsü Abdurrahman Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kız Öğrenciler İl Müftüsü Şahin’e çiçek takdiminde bulunarak “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nı tebrik ettiler.

İl Müftüsü Abdurrahman Şahin bu yılki tema ya değinerek hitaben;

“Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yılki temamız “Cami, Din Görevlileri ve Vefa”. Sizler de biliyorsunuz ki “Vefa” sadece İstanbulda'ki bir semt ismi değildir. Bizler Rabbimiz ömür verdikçe, ardımızda bıraktığımız ne varsa hepsine vefalı olacağız ve vefayı kendimize bir borç bileceğiz. Tasavvufi yönden de bakacak olursak İnsanın Allah’a verdiği sözü tutmasına vefa denir. Allah “Elestü Bi Rabbiküm” (Ben Sizin Rabbiniz değilmiyim) diye sormuş ve tüm ruhlarda “Evet” cevabını vermiştir. Bizler dünyada olduğumuz sürece Rabbimizi zikredeceğiz, ibadet edeceğiz ve bir gün dönüşün mutlaka O’na olduğunu bileceğiz. İşte bunları bilmek “Vefa” göstermektir.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere teşekkür eden İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, öğrencilere Diyanet yayınlarından çıkan kitaplardan hediye etti.