İzmir'de Il Müftümüz Hafız Adaylarıyla Buluştu

il müftümüz hafız adaylarıyla buluştu

İzmir'de Il Müftümüz Hafız Adaylarıyla Buluştu

İl Müftümüz Salih Sezik,Buca Ayyıldız yatılı hafızlık erkek Kur’an kursun’da okuyan öğrencileri ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.

Hafızlığın büyük bir lütuf olduğunu belirten İl Müftümüz Sezik, "Kur’an-ı Kerim’in ilk emri okumaktır. Yüce dinimiz İslam’ı en güzel şekilde temsil edecek olan hafızlarımız ellerinden kitabı, defteri, kalemi düşürmemeli, öğrenmeyi ve öğretmeyi kendine şiar edinmelidir. Öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’i ezberledikten sonra muhafaza etmeli, anlamıyla buluşmalıdır. Eşref-i Ümmet olanlar Hafız-ı Kur’an olur, Hafızı Kur’an olanın Hafızı, Kur’ an olur. Hafızlarımızın zihninde ve kalbinde, taşıdıkları Kur’an’a aykırı bir söz ve davranış bulunmamalıdır. Allah buna uygun davranmayı nasip eylesin, milletimizin kalbinden Kur’an sevgisini eksik etmesin." dedi.

Ziyarette İl Müftümüz Sezik’e, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca İlçe Müftüsü Kemal Demirel ve Kur’an kursu Dernek Yönetimi eşlik etti.