Kilis'de Mevlit Gecesi Dualarla Idrak Edildi

mevlit gecesi dualarla idrak edildi


Kilis'de Mevlit Gecesi Dualarla Idrak Edildi

Âlemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan güneşi Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi ve sellem) dünyaya teşriflerinin yıldönümü dolayısıyla 17 Ekim Pazar günü, Kilis İl Müftülüğü tarafından yatsı namazı öncesi Merkez Hacı Cümbüş Camii’nde "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi.

Programda Kuran-ı Kerim tilavet edildi, ilahi, kaside ile mevlidi şerif okundu ve Efendimiz(SAS)’e salavatı şerifler getirildi.

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin:

Dünya var olalı beri kimse bu kadar sevilmedi. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, bir büyük insanı anmak ve anlamaya çalışmak. Aslına bakarsanız onu anmanın yolu onu anlamaktan ve yürüdüğü yoldan yürümekten, yaşadığı hali yaşamaktan geçiyor. 
Belki Mekke’nin Kureyş’inde yaşayamayız, açlık günlerinde ona eşlik edemeyiz, hüzün yılında gözyaşına ortak olamayız, Bedir’de sevincini paylaşamayız, yetimliğini, yurdundan sürülüşünü mücadelesini, inancını hiç bitmeyen inancını onunla omuz omuza soluyamayız. Fakat bütün bunları yapamıyor oluşumuza rağmen ona ve öğretilerine duyduğumuz ihtiyacı, sanki bugün yaşasa dünyayı kurtarıvereceğini hissederiz, biliriz. Onu gönlümüzde böylesine diri tutan aslında Rabbinden getirdiği risalete duyduğumuz ihtiyaçtandır. Tam 1500 yıl önce modern hukukun yeni kavuştuğu evrensel ilke ve yasakları veda hutbesinde ümmetine vasiyet etmiştir. Ve biliyor musunuz, bizleri çok merak ettiğini söylemiştir. Kendisini görmediği halde ona inanan kardeşlerini…

Kıymetli Müslümanlar, değerli cemaat; insanlığın hiç olmadığı kadar o kutlu elçinin getirdiği mesajları anlamaya ve yaşamaya ihtiyacı vardır. O nun reçetesi emsalsizdir, zamansızdır, aşımsızdır. O nun reçetesi Kur’an dır.’’ dedi. 

Konuşmasının ardından İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, tüm ümmeti Muhammet için, devletimiz için, milletimizin sağlık ve selameti için ve Kahraman Mehmetçiğimiz için dua ve niyazda bulundu.

Kılınan yatsı namazının ardından programa katılan bütün halkımıza ikramlarda bulunuldu.