Mersin'de Il Müftüsü Dr. Kondi, Mevlid-i Nebi Haftasında Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencileriyle Konferansta Buluştu

il müftüsü dr. kondi, mevlid-i nebi haftasında eyüp aygar fen lisesi öğrencileriyle konferansta buluştu


Mersin'de Il Müftüsü Dr. Kondi, Mevlid-i Nebi Haftasında Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencileriyle Konferansta Buluştu

2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, Eyüp Aygar Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda öğrencilerle bir araya geldi.   

Program, Kur’an tilaveti ile başladı. “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi haftanın bu yıl ki teması olan “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konusunda konuşma yaptı.

Müftü Dr. Kondi konuşmasında; “Vefa, kişinin varlık alemindeki yerini ve varlığını idrak etmesidir, verdiği söze sadık kalmasıdır. Vefa insanlığa, kainata, canlı ve cansız varlığından istifade ettiğimiz her şeye karşı borcumuzu ödemek demektir. Vefa kavramı; sevgide, dostlukta, arkadaşlıkta devamlılık anlamına gelmektedir. Zikretmek, tefekkür etmek ve şükretmek de vefa içerisinde yer alır” dedi.

Müftü Dr. Kondi konuşmasının devamında vefanın birçok çeşidi olduğunu belirterek vatana, millete, coğrafyaya, kültürel mirasa ve aileye karşı vefayı örneklerle açıkladı. Yeryüzünde en büyük vefa örneğinin Hz. Peygamber olduğunu ifade ederek, katılımcılara İslam tarihinden de Hz. Peygamber'e vefa örnekleri sundu.

Program sonunda öğrencilere dergi, kitap hediye edilerek yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.