Bartın'da Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi.

Bartın'da Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi.


Bartın'da Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlediği 2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası programı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’nın katılımıyla Bartın’da gerçekleştirildi. Başkanlığımız önderliğinde her yıl, Mevlid Kandilini içine alan hafta ‘’Mevlid-i Nebi Haftası’’ olarak kutlanıyor ve her yıl bir tema çerçevesinde kutlanan haftanın bu yılki teması ise “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’nın misafir konuşmacı olarak katıldığı programa, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Emekli İl Müftüsü İlyas Serenli, İlimizde görev yapan Komutanlar, Belediye Başkanları, İlçe Müftüleri, Kurum Amirleri, Daire Amirleri, Din görevlileri ve çok sayıda davetli konuk oldu.

Müftülüğümüzce 19 Ekim Salı günü saat 10:30 da gerçekleştirilen program, tüm şehitlerimizi için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Aşağı Yeni Cami İmam Hatibi Feridun Gök’ün Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından açılış ve selamlama konuşması için kürsüye çıkan Bartın İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, program vesilesi ile içinden geçtiğimiz şu zor günlerde büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışan başta Din Gönüllülerine ve Müftülüğün her kademesindeki personeline teşekkürlerini ileterek “Yeryüzünü nurlu bir kandil gibi aydınlatan bu müstesna doğuşun bir sene-i devriyesine daha bizleri ulaştırdığı için Rabbimize hamd ediyorum.” temennisinde bulundu.

‘’Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) güzel ahlakını sahiplenmeye, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.’’

İl Müftüsü Çakar, ‘’Dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok adaletsizlik ve huzursuzlukların yaşandığı günümüzde, her türlü kusurlardan arındırılmış tüm ahlaki güzelliklerle bezenip donatılmış olan yüce peygamberin o güzel ahlakını, günümüze taşımaya ve yaşatmaya, bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) anmak ve anlamak’’

İl Müftüsü Abdülcelil Çakar’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerimde dinin bütün olarak tamamlandığını ve din olarak İslam'dan razı olduğunu haber verdiğini dile getirerek bundan dolayı da başta Allah‘a (c.c) ve peygamberine vefa göstermenin öneminin, özellikle de kargaşanın, kavganın ve kötülüğün hakim olduğu günümüzde daha çok ihtiyaç olduğu ve Rabbimize, ‘’Bezm-i Elest’’ de verdiğimiz ‘’Vefa’’ sözünün daha da önem kazandığını dile getirdi.

Yüce Allah’ın hiç kimseye altından kalkamayacağı yük yüklemeyeceğini söyleyen Başkan Yardımcısı Tıraşcı, bundan dolayı da her ne sebeple olursa olsun Allah‘a ve Peygamberine sımsıkı sarılmak zorundayız dedi.

Sözlerini Sosyal Vefa Gruplarında 7/24 canla başla çalışan Din Görevlilerine vefa göstermenin de önemli olduğuna değinerek, programa katılan tüm Din Görevlilerine ve konuklara teşekkür ederek tamamladı.

Program, Bartın Vali Yardımcısı Şahin Aslan’ın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı’ya takdim ettiği Bartın’ın yöresel el sanatları tablosunun ardından, Müftülüğümüze bağlı çeşitli camilerde görev yapan Din görevlilerimizden oluşan ilahi korosunun seslendirdiği eserler ile son buldu.