Sivas'ta 180 Kadın Hafızımız Için Icazet Merasimi Düzenlendi

180 kadın hafızımız için icazet merasimi düzenlendi


Sivas'ta 180 Kadın Hafızımız Için Icazet Merasimi Düzenlendi

180 kadın hafızımız için icazet merasimi programı  düzenlendi.

4 Eylül Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programda Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Kuran-ı Kerim’in tümünü ezberleme başarısı gösteren 12-25 yaş aralığındaki onlarca hafızın icazetinin hayırlı olmasını dileyerek, güzel görevlerde bulunmalarını temenni etti.

Programa katılan Vali Ayhan’ın eşi  Zeynep Akkiraz Ayhan hanımefendi ise Kur'an-ı Kerim'in faziletlerine değinerek, "Kutsal kelam hafızlara emanettir. Bu bilinçle O’nunla en iyi şekilde iletişim kuracağınıza ve onunla ahlaklaşacağınıza inancımız sonsuzdur." dedi.

Konuşmasında Sivas İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan hafızlık eğitimi protokolü ile son zamanlarda önemli derecede yol kat edilen hafızlık eğitimine dikkat çeken İl Müftüsü Yusuf Akkuş; “İşte burada bulunan hafızlar sizlerin eseridir.  Hafızlık projesinde başta Sivas Valiliğimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve diğer kurumlarımız ile tüm program ve planlarını çocuklarına göre ayarlayan ailelere teşekkür ediyorum.”dedi. 

Programda ilahi dinletileri ve dualar edildikten sonra, Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Orta Okulu, Abdulvahhabi Gazi Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, Hatice Şaşmaz Kur'an Kursu, Nuri Dönmezcan Kur'an Kursu, Yıldızeli ve Suşehri ilçelerinden katılan hafızlara belge takdimi yapıldı.

İcazet Merasimi hafızlık taçları takılarak çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in eşi İlkay Bilgin, Sivas Cumuhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Alim Yıldız'ın eşi Emine Yıldız, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mehmet Kul'un eşi Tuna Kul ile İl Müdürlerinin eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.