Tokat'da Il Müftüsü Abdullah Pamuklu’dan Emekli Din Görevlilerini Ziyaret

il müftüsü abdullah pamuklu’dan emekli din görevlilerini ziyaret


Tokat'da Il Müftüsü Abdullah Pamuklu’dan Emekli Din Görevlilerini Ziyaret

İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU’DAN EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİNE ZİYARET

18-24 Ekim tarihleri arası Mevlid-i Nebi Haftası olması vesilesiyle il ve ilçe genelinde düzenlenen etkinliklerin yanında haftanın teması olan “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konusu kapsamında emekli din görevlilerini ziyaret edildi.

Erbaa’da gerçekleştirilen konferans öncesinde düzenlenen emekli din görevlilerini ziyaret programına İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’ya, Erbaa İlçe Vaizi Turan Ali Durupınar eşlik etti.

İlk olarak Erbaa Akça Köyüne yapılan ziyarette kurumumuza uzun yıllar hizmet etmiş ve emekliye ayrılmasına rağmen köyünde bulunan halka ve gençlere halen hizmet etmekte olan emekli din görevlisi Kadir Özsoy ziyaret edildi.

Ziyaretin ardından İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Akça Köyünde bulunan tarihi Silahtar Paşa Camii’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Akça Köyündeki ziyaretin akabinde Çalkara Köyünde ikamet eden yine kurumumuza yıllarca hizmet eden ve emekliye ayrılan din görevlisi Selim Çakmak ziyaret edildi.

İl Müftüsü Abdullah Pamuklu yapmış olduğu ziyaretlerde: “Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi gün yüzüne çıkarmak ve mümin olarak sorumluluklarımızı bizlere bir kez daha hatırlatmak amacıyla o haftanın önemine binaen bir tema belirlemektedir. 18-24 Ekim Mevlid-i Nebi Haftasının teması da “Peygamberimiz (s.a.v) ve Vefa Toplumu” olarak belirlenmiştir. Bizler de bu kapsamda her zaman olduğu gibi özellikle bu haftanın anlam ve önemini anlatan vefa temasına binaen yıllarca kurumumuza hizmet etmiş olan sizleri ziyaret etmek, dualarınızı almak istedik. Rabbim sizlerden razı olsun, kurumumuza yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kadir Özsoy ve Selim Çakmak , İl Müftüsü Abdullah Pamuklu ve beraberindeki İlçe Vaizi Turan Ali Durupınar’a vefa ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Ziyaretler İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun din görevlilerine çiçek ve hediye takdimi ile sona erdi.