Agri'da Müftü Topçu Okullarda öğrencilerle Buluştu

müftü topçu okullarda öğrencilerle buluştu


Agri'da Müftü Topçu Okullarda öğrencilerle Buluştu

MÜFTÜ TOPÇU OKULLARDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle Ağrı İl Müftülüğü tarafından liselerde yılın teması olan “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans programları düzenlendi.

Hafta etkinlikleri kapsamında Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu tarafından Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Celal Yardımcı Fen Lisesinde ve Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferanslar verildi.

Konferanslarda öğrencilerle bir araya gelerek vefadan ve vefanın kimlere gösterilmesi gerektiğinden bahseden İl Müftüsü Topçu; Allah’a, Peygambere, anne babaya, insanlara, vatana, bayrağa, şehitlerimize, gazilerimize ve çevreye vefa borcumuzun olduğunu detaylandırarak anlattı.

Müftü Topçu, vefanın tüm hayatımızda var olması gerektiğini belirterek şu ifadelerde bulundu; “Vefa bir müslüman için en temel erdemlerden biri olup canlı cansız tüm varlığa gösterilmesi gereken bir tavırdır. Dinimiz, kullanıp istifade ettiğimiz eşyalardan, içinde yaşadığımız tabiata kadar her daim vefalı olmamız gerektiğini bildirmektedir. Peki, eşyaya ve çevreye vefa nasıl gösterilmelidir? Tabi ki israfı önleyerek! Yüce Allah Kur’an’da yiyiniz içiniz fakat israf etmeyiniz buyurarak, Hz. Peygamber ise dere kenarında bile abdest alırken suyu israf etmeyin diyerek israfın yapılmaması gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır. Öyle ki israf ve bilinçsiz çevre kullanımı yüzünden bugün dünya küresel ısınma problemi yaşamaktadır. Ayrıca çevreyi korumak için israf gibi bilinçsiz tüketimden kaçınırken bir yandan da çevreye faydalı şeyler yapmalıyız. Yine Peygamberimiz buyuruyorlar ki yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz. İşte gerçek çevrecilik ve Müslümanlık budur. Her konuda en iyi örnek olan Hz. Peygamberimiz bizlere çevreciliğiyle de örnek olmuştur. Bizlerde Efendimize yakışan bir ümmet olmak istiyorsak O’nun sünnetini uygulamalı ve tavsiyelerine her zaman uymalıyız. İşte bu şekilde Peygambere karşı vefakar olmuş oluruz.”

Program sonlarında öğrencilerin sorularını cevaplandıran Müftü Topçu, öğrencilere “Peygamber ve Vefa Toplumu” isimli kitap hediye etti.