Kayseri'de ‘ahilik Ve Helal Bilinci’ Konulu Resim Yarışması ödül Töreni Düzenlendi

‘ahilik ve helal bilinci’ konulu resim yarışması ödül töreni düzenlendi


Kayseri'de ‘ahilik Ve Helal Bilinci’ Konulu Resim Yarışması ödül Töreni Düzenlendi

İl Müftülüğümüzce 2021 Yılı Ahilik Haftası münasebetiyle ilimiz ortaokulları arası ‘Ahilik ve Helal Bilinci’ konulu resim yarışması düzenlendi.

Düzenlenen yarışma ile temelde Kur'an'a ve Hz. Peygamber (s.a.s)'in sünnetine dayalı prensipleriyle Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan Ahîlik teşkilatının üstün ahlâkî değerlerinin toplum nezdinde özümsenmesi; Ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf/sanatkâr zümresinin piri, İslâm âlimi, tabip ve mutasavvıf Ahi Evrân-ı Velî'nin anılması amaçlanmıştır.

Düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, 26 Ekim 2021 Salı günü İl Müftü Vekili Mehmet İzci başkanlığında İl Müftülüğü makam katında ödül töreni düzenlendi.

Düzenlenen resim yarışmasında Fatih Rüştü Zorlu Ortaokulu’ndan Irmak Çetin birinci, Hatice Karaaslan ikinci ve Vahide Erkaç üçüncü oldu.

Ödül törenninde İl Müftü Yardımcıları Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen de hazır bulundular. Töreni öncesi ödül alacak öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Müftü Vekili İzci, “Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde il müftülüğümüz tarafından düzenlenen resim yarışmasına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Daha sonra protokol tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.