Yozgat'de Fidanlar Toprakla Buluştu

fidanlar toprakla buluştu


Yozgat'de Fidanlar Toprakla Buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Geleceğe Nefes olması dileğiyle Türkiye'de ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla ağaçlar toprakla buluşturuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “81 İlde 81 Bin Hafız Fidanla Buluşuyor” projesi çerçevesinde; İl Müftüsü Ali GÜLDEN öncülüğünde daire personeli, Bilal Şahin Yatılı Erkek, İmran Kız ve Bölge Yatılı Kız Kur’an kurslarında hafızlık eğitime devam eden öğrenciler, Kur’an kursu öğreticileri, din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi.

Geleceğe daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın yetişkinlerin çocuklara en temel borcu olduğunu belirten İl Müftüsü Gülden, "Peygamberimiz, İçinizden her biri kıyamet kopuyor olsa dahi elindeki fidanı diksin buyuruyor. Bu kadar ağaca ve yeşile önem veren bir dinin mensuplarıyız. İşte bu farkındalığı oluşturmak, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için bugün hafızlarımızla birlikte fidan diktik.’’ Dinimizde ağaç dikmenin son derece önemli olduğunu, bugün de bu önemli görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sonuna kadar da geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz dedi.