İstanbul'da Hattat Hasan çelebi Mescidi Dualarla Ibadete Açıldı

hattat hasan çelebi mescidi dualarla ibadete açıldı

İstanbul'da Hattat Hasan çelebi Mescidi Dualarla Ibadete Açıldı

Üsküdar Ferah mahallesinde bulunan Hattat Hasan Çelebi Mescidi, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla yeniden ibadete açıldı.

Deprem yönetmeliğine uymadığı için Üsküdar Belediyesi tarafından, Güneri ailesinin katkılarıyla yeniden inşa edilen Hattat Çelebi Mescidi’nin açılışı gerçekleştirildi.

İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, açılışı yapılan Hattat Hasan Çelebi Mescidi’nde hutbe irad etti, cuma namazını kıldırdı.

Selçuklu mimarisine uygun olarak yeniden inşa edilen ve Reisü’l-Hattatîn Hasan Çelebi’nin ismi verilen mescidin açılış programına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eski Devlet Bakanı Teoman Rıza Güneri, Üsküdar İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazından sonrasında yapılan açılış programı, protokol konuşmalarının ardından Müftü Arpağuş’un yaptığı açılış duasıyla sona erdi.