Giresun'da Dualar Eşliğinde Evet Dediler

dualar eşliğinde evet dediler


Giresun'da Dualar Eşliğinde Evet Dediler

İl Müftülerimize nikah yetkisi veren ilgili kanunun yürürlüğe girmesinden bu yana toplam 200 çiftimiz tercihlerini Müftülüğümüzden yana  yaparak aminler eşliğinde mutluluğa 'EVET' dediler.

Allah yolunda sağlık ve afiyetle hayırlı uzun ömür, helalinden bol rızık, salih ve saliha evlat yetiştirme duaları eşliğinde “evet” diyen çiftlerimizi ilk tebrik eden İl Müftümüz Ramazan TOPCAN oldu.

Birbirlerine bir ömür boyu 'Evet' diyen çiftlerimiz, amin ve iyi niyet duaları  eşliğinde nikah defterini imzaladılar.

‘Gençlere Sözümüz Var’ projesinden hareketle genç çiftlere nasihatlerde bulunan İl Müftümüz Ramazan TOPCAN; "Nikah; bir gün için değil ölünceye kadar beraber olmaktır. Aile, bir milletin en güçlü kalesidir. O yıkılınca millet yıkılır. Aile, milletimiz için var olup olmama, beka davasıdır. Milletin Çanakkale’sinden geçemeyenler, aileden vurmaya başladılar.

Kardeşlerim! Hücrenin sağlığı, bedenin sağlığını etkilediği gibi ailenin sağlığı da toplumun sağlığını etkiler. Aile yuvası, sevgi, saygı, şefkat, rahmet, merhamet, yardım ve fedakârlık üzerine kurulmalıdır. Sevgi üzerine oturmayan aile ayakta duramaz. Paylaşma kültürünü kaybeden aile ayakta duramaz. Büyüklerini içerisinde barındırmayan aile huzurlu ve mutlu olamaz." dedi.