İstanbul'da Gençlik Koordinatörlüğü Istişare Toplantısı Düzenlendi

gençlik koordinatörlüğü istişare toplantısı düzenlendi


İstanbul'da Gençlik Koordinatörlüğü Istişare Toplantısı Düzenlendi

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla ilçelerde görev yapan Gençlik Koordinatörlerine yönelik İstişare Toplantısı düzenlendi.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla ilçelerde görev yapan Gençlik Koordinatörlerine yönelik İstişare Toplantısı düzenlendi.

Başakşehir Belediyesi Şamlar Tabiat Parkı’nda gerçekleştirilen İstişare Toplantısı, Kur’ân-ı Kerim tilaveti ve Başakşehir İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Başakşehir İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir İlçe Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve İstanbul İl Müftü yardımcısı Zekeriya Bülbül söz aldı.

İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş toplantıda yaptığı konuşmada “Önemli bir görevle vazifeliyiz. Hani Üstat Necip Fazıl der ya:

‘Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik…

Zaman bendedir ve mekân bana emanettir şuurunda bir gençlik!’

Hedefimiz o. O hedefe yürürken rehberlik edecek arkadaşlarımızın da o misyona sahip olduğunu bu vizyonu gözettiğini görmek bizi son derece mutlu ediyor. İstanbul’un dört bir köşesinden bugün buraya teşrif eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayaklarınıza sağlık. Hoş sefa geldiniz.  

Nüfusu Çok Genç Olan Bir Ülkede Yaşayan Bizlerin Bu Gençlere Ulaşması Gerekiyor

Din hizmetlerinde çok farklı boyutlarda hizmet alanlarımız var ama bugünün şartlarında belki de en öncelikli ve en önemli görevlerimizden birisi gençlik hizmetleridir. 4-6 yaş grubu öğrencilerimiz var, Kur’ân kurslarımızda hafızlık yapan öğrencilerimiz var. Ve nüfusu çok genç olan bir ülkede yaşayan bizlerin bu gençlere ulaşması gerekiyor. Bu gençlere ulaşırken dikte edici ya da buyurucu bir tavırda değil de onlara arkadaş olarak, onlara yollar açarak, onların önünde değil, yanında rehberlik ederek onları kazanmamız gerekiyor.

Elimizden Gelenin Daha Fazlasını Fedakarane Bir Şekilde Göstermemiz Gerekiyor

Gençlik uçurumun kenarında deniyor. Onları bir türlü yakalamamız gerekiyor. Onlara imkânlar, mekânlar sağlamamız gerekiyor. Bunun için bizler elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Elimizden gelenin daha fazlasını fedakarane bir şekilde göstermemiz gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

İl Müftü yardımcıları Ahmet Aktürkoğlu, Selahattin Yılmaz ile ilçe Gençlik koordinatörlerinin katıldığı toplantı, yapılan sunum ve konuşmaların ardından sona erdi.