Tokat Tv, Il Müftüsü Abdullah Pamuklu Ile “2021 Yılının Değerlendirilmesi” Konulu Röportaj Yaptı

tokat tv, il müftüsü abdullah pamuklu ile “2021 yılının değerlendirilmesi” konulu röportaj yaptı

TOKAT TV, İL MÜFTÜSÜ ABDULLAH PAMUKLU İLE “2021 YILININ DEĞERLENDİRİLMESİ” KONULU RÖPORTAJ YAPTI Tokat TV Muhabiri Mustafa Işık, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’yu makamında ziyaret ederek “2021 Yılının Genel Olarak Değerlendirilmesi” konulu röportaj yaptı. Gerçekleşen röportaj da İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: “Tokat İl Müftülüğü olarak 2021 yılı içerisinde birçok proje ve etkinliği gerçekleştirdik. 2022 yılında da, Tokatlı vatandaşlarımız ve üniversite öğrencilerimiz için bu faaliyetlerimize yenilerini ekleyerek birçok plan ve projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Tabiki bu çalışmalarımızı İl Müftülüğümüz bünyesinde bulunan birimlerimizle istişare içerisinde, bir ekip ruhu ile gerçekleştiriyoruz. Mesela İlimizdeki gençlerimizle İl Genlik Koordinatörlüğü Birimimiz, Yurt dışından çeşitli sebeplerle şehrimize gelen vatandaşlarımızla İl Göç ve Manevi Destek Birimimiz, şehrimizde yaşayan engelli vatandaşlarımız ile de İl Engelliler Koordinatörlüğü birimimiz ilgilenmektedir. Bu iş bölümü sayesinde kısa bir sürede hem daha çok iş yapıyor, hem de vatandaşlarımızın isteklerini gerçekleştiriyoruz. 2021 yılı içerisinde İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şubemizin katkılarıyla, Göç ve Manevi Destek birimimizle göçmen ve ihtiyaç sahibi olan ailelerimize ulaşarak gıda, ayakkabı, mont, bot ve kırtasiye yardımı sağladık. Engelli Koordinatörlüğü Birimi ile personelimize Braille Alfabesi Kursu düzenleyerek, onların kendi dillerinde Kur’an-ı öğrenmelerini sağladık. Ayrıca Karşıyaka Gazi Osman Paşa Camimizde “İşaret Dili ile Hutbe” projemizi hayata geçirerek, engelli bireylerimizin de hutbeyi kendi dillerinde anlamalarını sağladık. İl Gençlik Koordinatörlüğü Birimimiz ile gençlere yönelik sabah namazı buluşmaları, KYK eğitim programları, belirli aylarda ve özel günlerde Türkiye çapında tanınan hocalarımızın konuk olduğu büyük çaplı programlar, şiir, makale, hikaye ve deneme yarışmaları gibi birçok faaliyet gerçekleştirdik. Manevi Rehberlerimiz ile gerek KYK yurtlarında kalan öğrencilerimize gerek ise sağlık kuruluşlarında yoğun bakımda hastası bulunan refakatçilerimize ulaşarak onlara manevi noktada destek sağladık. Ayrıca Bağımlılık Koordinatörlüğü Birimimiz Yeşilay ile işbirliği içerisinde bağımlı gençlerimize ulaşarak onların zararlı alışkanlıklardan kurtulmasına vesile olduk. Cezaevlerinde bulunan vatandaşlarımız için Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile bir protokol yaparak, ceza süresi kapsamında onlara hem şehrimizin camilerinde görev verilmesini hem de manevi eğitim almalarını sağladık. Bununla beraber İl Müftülüğü olarak zorlu pandemi süreci de olsa gerekli tedbirleri alarak, Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi ailelere yemek desteği ve geçmişimizden miras kalan yardım faaliyeti olan diş kirası faaliyetini gerçekleştirdik. Devletimizin bize vermiş olduğu yetki ile birlikte, müftülüğümüze özel bir alan hazırlayarak şu ana kadar 355 çiftimizin hem dini nikahlarını hem de resmi nikahlarını kıydık. Hem de Tokat Müftülüğü olarak çiftimize hayırlı olsun mahiyetinde Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Evlilik Rehberi, Kur-an-ı Kerim, kahve, kahve fincanı ve Türk bayrağımızdan oluşan bir kutu hediye ettik. Şimdi ise 4-6 yaş Kur’an Kurslarımız hakkında geçen hafta yaptığımız basın açıklaması sonrası hayırsever bir vatandaşımız tarafından 600 Evler Camimiz bünyesine 4-6 Yaş Kur’an Kursumuzu da ekliyoruz. Bunun yanında yeni cami ve gençlik merkezi inşaatlarımız devam ediyor. Bu camilerimize de 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızı ve gençlik merkezlerimizi de eklemeyi düşünüyoruz. Buradan bizi halkımızla buluşturan Tokat TV aracılığıyla, bahsetmiş olduğum projelerimizin nihayete ermesi için Tokatlı hayırsever vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyorum.” dedi. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Tokat TV Muhabiri Mustafa Işık’a ve yayında, yapımda emeği geçen bütün Tokat TV çalışanlarına teşekkür etti.