Şanlıurfa'da Kişi Münker Olana Karşı çıkmalı Ve Kişinin Bu Karşıtlığı Herkes Tarafından Bilinmelidir

kişi münker olana karşı çıkmalı ve kişinin bu karşıtlığı herkes tarafından bilinmelidir


Şanlıurfa'da Kişi Münker Olana Karşı çıkmalı Ve Kişinin Bu Karşıtlığı Herkes Tarafından Bilinmelidir

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda il ve ilçe müftülüğü personeline yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca ve Başmüfettiş Abdulkadir Albayrak konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını gerçekleştiren İl Müftümüz Ramazan Tolan katılımcılara; şimdi imkanlarımız eskilerden daha iyi durumda. Bu bizim için önemli bir fırsattır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek hepimizin çok çalışması gerekir dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca; hepimiz din görevlisiyiz, her peygamber ümmetine karşı görevini en iyi şekilde yaparak ahirete göç etmiştir. Bizler de sorumlu olduğumuz topluma karşı görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz dedi.

Rehberlik ve Teftiş Başkanı Karaca, “Hz. Adem'den (a.s) bu yana sorumluluğumuz hiç değişmedi ve bu kıyamete kadar da böyle devam edecektir. Bizler münker olana karşı çıkmalı ve bizim bu karşıtlığımız herkes tarafından bilinmelidir. Sabır; kişinin başına ne gelirse gelsin doğru olduğuna inandığı şeyden asla taviz vermemesi ve sonuna kadar bu uğurda mücadele etmesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının son bölümünde Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişi Abdulkadir Albayrak katılımcıları mevzuat konularında bilgilendirdi.

Program soru-cevap bölümü ile son buldu.

Programa müftü yardımcısı, ilçe müftüleri, şube müdürü, vaiz, uzman ve şefler katıldı.