Giresun'da Namazın Hayat, Hayatın Da Namazdan Ibaret Olduğunu öğretelim çocuklarımıza

namazın hayat, hayatın da namazdan ibaret olduğunu öğretelim çocuklarımıza


Giresun'da Namazın Hayat, Hayatın Da Namazdan Ibaret Olduğunu öğretelim çocuklarımıza

İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, Yağlıdere İlçesindeydi. Sabah namazı buluşma etkinliğine katılmak üzere Yağlıdere İlçesine giden İl Müftümüz, burada okul ve esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Yağlıdere İlçesi Üçtepe Beldesi Merkez Camii’nde yapılan sabah namazı buluşması programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Cemaatle kılınan sabah namazı ve tesbihatın ardından İl Müftümüz Sayın Ramazan TOPCAN, cemaate seslendi. “Kardeşlerim! Burada olduğumuza mı sevinelim, arkada bıraktıklarımıza mı üzülelim. Biz burada bulunmanın huzurunda iken çoluk çocuklarımızı yataklarda unuttuk. Biz; anayız, babayız. Biz; sorumlu varlıklarız. Etrafımıza bigâne kalamayız. Sadece kendi paçamızı kurtarmak yetmez, varlığına sebep olduğumuz evlad-u iyalimizin yapıp ettiklerinden de hesabımızın olduğunu unutmayalım. Manevi varlığımıza mirasçı olacak evlatlarımız olsun, torunlarımız olsun. Hayatın namazla güzelleştiğini, namazla anlam kazandığını namazın hayat, hayatın da, namazdan ibaret olduğunu öğretelim çocuklarımıza.” Dedi.

Sabah namazı etkinliği ardından Sınır Şehit Süleyman Kul İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret eden İl Müftümüz, burada Okul Müdürü ile bir süre görüştü. Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen İl Müftümüz; “Sevgili Gençler! Sizlere sunulan fırsatları en iyi şekilde değerlendirin. Size; millet olarak, büyükleriniz olarak güveniyoruz.  Bilginin her geçen gün yenilendiği ve güncellendiği bir çağda yaşıyoruz. Günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak, dünyayı kurtarmak için çalışın, gayretlerinize gayret katın. Madden ve manen donanımlı, erdemli ve faziletli kişiler olun. Arkadaşlarınızı, öğretmenlerinizi sevin, sayın. Sadece bedenlerinizi değil, çevrenizi de okulunuzu da, ellerinizi de, ağzınızı da temiz tutun.” Dedi.

İl Müftümüz, Üçtepe Merkezde esnaf ve vatandaşları da ziyaret etti.

İl Müftümüz son olarak Üçtepe Beldesi’nde bulunan İmam Hatip Ortaokulunu da ziyaret ederek ezanı güzel okumada il birincisi yavrumuzu tebrik ederek ödüllendirdi.

Ziyaretlere İl Müftü Yardımcısı Sayın Murat MUTLU; Yağlıdere İlçe Müftüsü Sayın Fatih SARIGÜL de katıldı.