Yozgat'de Gülden Bozok Yurdu öğrencileriyle Bir Araya Geldi

gülden bozok yurdu öğrencileriyle bir araya geldi


Yozgat'de Gülden Bozok Yurdu öğrencileriyle Bir Araya Geldi

İl Müftümüz Ali GÜLDEN Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren yurtlardaki öğrencilerle sohbetlerini devam ettiriyor.

Daha önce Yozgat Bozok Öğrenci Yurdu (A) blok ve Ahmet Efendi Yurdundaki öğrencilerle sohbet programı gerçekleştiren Gülden, Perşembe Günü saat 19:00 ile 20:00 arası Yozgat Bozok Öğrenci Yurdu (B) blok öğrencileriyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen sohbet programına Bozok Öğrenci Yurdu Müdürü Volkan ARISOY, Manevi Rehber Asım ÇALIŞKAN ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Gülden, İnsanın Yaratılış Gayesi ve evreleri konusunu ele aldı. Gülden; İnsanın Varlıklar İçerisindeki seçkinliği ve yaratılış gayemiz konusunda gençlere hitap ederek şu ifadelerde bulundu; “Evreni meydana getiren her varlığın bir varoluş sebebi, gayesi ve hikmeti vardır. Yerde gezen karıncadan, gökyüzünü süsleyen yıldızlara, güneşe, aya kadar her varlıkta bir yaratılış gayesi mevcuttur. Zira Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de kainatta bulunan hiçbir varlığın boşuna yaratılmadığını, her varlığın bir var oluş sebep ve hikmetinin bulunduğunu ifade etmektedir. Yüce Allah insanı yaratılanlar arasında seçkin kılarak ayrı vazife ve sorumluluklar yüklemiştir’’ dedi. Gülden; şeytanın Hz. Adem as. ile eşinin cennetten ebedilik ile aldatıldığını ve yine dünyada da materyalistlerin öldükten sonra hayat yok düşüncesiyle insanları aldattıklarından bahsederek İslamın evrensel bir din olduğundan bahsetti.

Sohbet, ikramlardan sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çekilerek son buldu.