Şanlıurfa'da 2022 Yılı Zekat Il Bilgilendirme Toplantısı

2022 yılı zekat il bilgilendirme toplantısı

Şanlıurfa'da 2022 Yılı Zekat Il Bilgilendirme Toplantısı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen toplantı Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından İl Müftümüz Ramazan Tolan açış konuşması yaptı.

Müftü Tolan, zekat ibadetinin önemine dikkat çekerek katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet işleri Başkanlığı Atama II Daire Başkanı Uğur Yılmaz, başkanlık ve TDV’nin zekat hizmetleri hakkında sunum yaparak, “ Halkımıza İslam esaslarının tümünde rehberlik etmeye devam ediyoruz. Bu hizmetlerimizden biri de zekattır. Zekat kişinin keyfiyyetine bırakılmamıştır. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde Zekat Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu. Bu sayede halkımızın emanetlerini amacına en uygun şekilde yerine ulaştırmamız daha da hızlanacaktır. Halkımızın her türlü maddi birikimleri için zekat miktarlarını hesaplayabilecekleri, hem bilgisayar üzerinden hem de cep telefonlarından rahatça kullanabilecekleri “Zekat hesaplama” programı kurduk. Allah bu hayırlı hizmetlerde gayretimizi artırsın.” dedi.