BOĞAZLIYAN MÜFTÜLÜĞÜ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE

Boğazlıyan Müftülüğü tarafından şehit yakınları, gaziler ve gazi ailelerine Merkez Camii bahçesinde iftar yemeği verildi.

BOĞAZLIYAN MÜFTÜLÜĞÜ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERLE

BOĞAZLIYAN MÜFTÜLÜĞÜ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İYİLİK SOFRASINDA BULUŞTU

Rahmet, bereket ve fazilet ayı Ramazan ayı içerisinde, unutulanların hatırlanması, toplumun bütün katmanlarıyla milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürümüzün yaygınlaşması çerçevesinde, geleneksel hale gelen, toplumun her kesiminin iftar sofrasında yer aldığı Boğazlıyan Müftülüğü’ nün iftar yemeğine katılımın yoğun olduğu gözlendi.
İftar yemeğine Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ramazanoğlu, Boğazlıyan İlçe Müftüsü Mehmet Güler, daire müdürleri, STK Temsilcileri, gaziler ve Şehit Ailelerinden oluşan kalabalık topluluk  katıldı.
İftar öncesi okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve Ezanı Şerif’in ardından iftar açıldı. Yemek duasını ise İlçe Müftüsü Mehmet Güler yaptı.
Konuşmasında şehitlik mertebesinin peygamberlik makamından sonra gelen en üst mertebe olduğunu ifade eden Müftü Güler, ''Şehitlerimiz için ne yapılırsa yapılsın, onların haklarının ödenemeyeceğini'' ifade etti.

Yüce Rabbimizin şehitleri manevi olarak rızıklandırdığını ve cennetiyle ödüllendireceğini belirttiği konuşmasında Müftü Mehmet Güler, ''Şehit yakınlarının dünyada bazı sıkıntıları olsa da, Rabbimizin ilahi lütfuna mazhar olacaklarına inandığını'' belirtti.

Daha sonra bir konuşma yapan Kaymakam Davut Sinanoğlu, ülkesi için can vermiş, kanını dökmüş, uzvunu kaybetmiş insanların herkes için değerli olduğunu söyleyerek “Milletimiz bu fedakârlığın çokça farkındadır. Dolaysıyla bu tür özel günlerde sizlerle hep birlikte oluyoruz.
Bu mübarek günlerin gecelerin feyzinden Allah hepimizi istifade ettirsin. Dua kapılarının sonuna kadar açık olduğu bu müstesna günlerde Ülkemiz ve İslam dünyası için çok dua etmemiz gerekir. İnşallah bütün Müslüman coğrafyasında dökülen gözyaşları, akan kanlar son bulur” diye konuştu.
Program sonrasında İlçe Müftüsü Mehmet Güler, katılımcılara Kur'an-ı Kerim  ve Peygamberimizin Hayatı yayınlarını hediye etti.