Bolu Il Müftülüğü “kültür şenliği”ne Ev Sahipliği Yaptı.

bolu il müftülüğü “kültür şenliği”ne ev sahipliği yaptı.


Bolu Il Müftülüğü “kültür şenliği”ne Ev Sahipliği Yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin, Diyanet Gençlik Merkezlerini daha aktif kullanması için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi çerçevesinde, Bolu İl Müftülüğü Kültür Şenliğine ev sahipliği yaptı.

26.05.2022 terihinde İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri’nin katıldığı, Kalıcı Konutlar Camii bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe öğrenciler ve aileleri yoğun ilgi gösterdiler.

Cami bahçesine gençlik şöleni etkinlikleri kapsamında katkı sağlayan kurumların standları kuruldu. Tüm öğrenciler bu Bolu İl Müftülüğü Diyanet Gençlik ve Diyanet Yayınevi’nin standları olmak üzere, tüm standları gezerek çeşitli bilgiler alma imkanı buldular. Standları gezen öğrenciler daha sonra caminin içerisine girerek İl Müftülüğü’nün görevlendirmiş olduğu vaizler eşliğinde, Caminin tüm bölümlerini teker teker dolaşarak kapsamlı bilgiler aldılar.

Kültür Şenliğine ev sahipliği yapan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu bu günün anlam ve önemini belirten bir açıklama yaptı. Sayın Tahiroğlu: “Diyanet İşleri Başkanlığı İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin, Diyanet Gençlik Merkezlerini daha aktif kullanması için, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesini bugün gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Diyanet İşleri Başkanlığı geleceğimizin teminatı olan gençlerimize büyük önem vermektedir. Çeşitli programlar yaparak onların bilgilerinin pekişmesine, dersleriyle birlikte milli ve manevi değerlerimizi öğrenmelerine katkı sağlamaktadır.

Bizler de Bolu İl Müftülüğü olarak Bolu’da bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Onlar bizim umudumuz. Onlara ne kadar manevi destek sağlayabilirsek çok mutlu oluruz. Bugün öğrencilerimizin neşesi, mutluluğu ve öğrenme isteklerini görünce iyi ki böyle bir program gerçekleştirmişiz diye Rabbime şükrettim.

Son olarak bizlere bu program dolayısı ile desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri’ne ve İl Müftülüğümüzün görevlendirmiş olduğu Vaizlerimize, Kur’an Kursu Öğreticilerimize, Manevi Rehberlerimize, izcilik faaliyetlerine devam eden görevlilerimize ve TDV Bolu Şubesi Kadın Kolları’nda gönüllülerimize çok teşekkür ederim. Ayrıca pırıl pırıl evlatları yetiştiren ailelere de şükranlarımı sunarım” dedi.

Öğle namazının hep birlikte kılınmasının ardından, Programa katılan tüm öğrencilere ve ailelerine yemek ve dondurma ikram edilerek program sona erdi.