Osmaniye'de Hacı Adayları Dua Ve Gözyaşları Ile Uğurlandı

hacı adayları dua ve gözyaşları ile uğurlandı


Osmaniye'de Hacı Adayları Dua Ve Gözyaşları Ile Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hac ibadetini yerine getirmek için Kutsal Topraklara giden ilk hac kafilesi Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen törenle uğurlandı.

Program, Osmaniye Merkez Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Programda konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, Pandemi nedeniyle Hac ziyaretlerinin 2 yıl yapılamadığını ifade ederek, “Osmaniye’mizden 85 Hacımız bugün itibariyle inşallah bu kutsal yolculuğa çıkacak. Ne mutlu sizlere, ne güzel insansınız, Rabbim sizleri huzuruna çağırıyor. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, sizleri selamlamaya, sizin selamınızı almaya sizleri çağırıyor.”dedi. İl Müftüsü Çakmak sözlerinin devamında, “Bu yolculuk sıradan bir yolculuk değil değerli kardeşlerim. Siz dünyanın merkezine, kalbine, dünyayı değiştiren düşüncenin merkezine gidiyorsunuz. Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm’ın yaşadığı topraklara gidiyorsunuz. İnsanlığın ilk kıblesi olan, ilk mabedi olan Kâbe’ye gidiyorsunuz. Bu büyük bir fırsattır.”dedi. İl Müftüsü Ali Çakmak’ın konuşmasının ardından İlahi Dinletisi sunuldu.

Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün sizleri kutsal topraklara uğurlamanın heyecanı içindeyiz. Allah yolunuzu açık etsin. Bu kutsal görevde yola çıkmayı Allah size nasip etti. İnşallah dualarımızla, hayırlısıyla hac görevinizi tamamlayıp geri cennet vatanımıza dönmenizi bekleyeceğiz. Kutsal dinimizin yayıldığı, Peygamber Efendimizin yaşadığı topraklarda bulunmanın ve oraya ulaşmanın büyük heyecanı içinde olduğunuzu biliyorum. Hayırlısıyla gidip gelmenizi diliyoruz. Bizlere de Ülkemize de dualarınızı eksik etmeyin. Allah yolunuzu açık etsin, hayırlısıyla gidip gelin.”dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Vali Yılmaz, otobüse binen hacı adaylarımızı uğurlayarak, “Allah yolunuzu açık etsin. Hayırlısıyla gidip gelmenizi bekliyoruz. Bizlere de dualarınızı eksik etmeyin. Yolunuz açık olsun.”dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen uğurlama törenine Vali Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, İl Müftüsü Ali Çakmak, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hacı adayları ve aileleri katıldı.

Programın ardından hacı kafilesi dualar eşliğinde, Kutsal Topraklara doğru yola çıktı.