Tokat'da şehit Ramazan Gök Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

şehit ramazan gök dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Tokat'da şehit Ramazan Gök Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

ŞEHİT RAMAZAN GÖK DUALARLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI Pençe-Kilit Harekat bölgesinde görev yapmakta iken şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Gök'ün naaşı, Hakkarideki törenin ardından 14 Haziran Salı günü memleketi Tokat'a getirildi. Şehit Ramazan Gök'ün naaşı, ilk olarak Tosunlar Köyündeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Erbaa Merkez Büyük Camii'nde İl Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafından cenaze namazı kıldırıltıktan sonra Tosunlar Köyü Mezarlığına defnedildi. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada: "Bugün burada Ramazan kardeşimize karşı son görevimizi yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Kardeşimizi Cenab-ı Hakkın huzuruna, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in, bütün salihlerin, sıddıkların ve güzel insanların yanına uğurlayacağız. Şehitlik öyle bir mertebedir ki herkese nasip olmaz. Peygamberimiz (s.a.v), şehit olarak ruhunu teslim edebilmek için Cenab-ı Hakka çokça dua etmiştir. "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." diyor şair. Mehmetçik olarak ifade etmiş olduğumuz Türk ordusunun neferleri, Hz. Muhammed (s.a.v)'in ordusudur ve şehadet şerbetini içmek için mücadele ederler. İşte Ramazan Gök kardeşimiz de Pençe-Kilit Operasyonunda vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canını feda etmiş, şehadet mertebesine ermiştir. Cenab-ı Hakk, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in de duasında olduğu gibi hepimize böyle hayırlı ölümler nasip eylesin. Cenab-ı Hakk, devletimizin ve milletimizin üzerindeki bütün kötü oyunları bertaraf eylesin inşallah." dedi. İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcısı Haydar Hüyük, Erbaa İlçe Müftü Vekili Şükrü Çınar, İlçe vaizleri Turan Ali Durupınar ve Mehmet Yeşersin ve müftülük personelleri tarafından şehit ailesinin ziyaret edilmesi, aşır ve dua okunmasının ardından program sona erdi.