Siirt'te Kadın Din Görevlileri Hafızlık Final Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptık

kadın din görevlileri hafızlık final yarışmasına ev sahipliği yaptık


Siirt'te Kadın Din Görevlileri Hafızlık Final Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptık

Siirt İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Kadın Din Görevlileri Arası Hafızlık Yarışması 9. Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Kadın Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Birincisi Erzurum’dan

       

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hafızlık Yarışması 9. Bölge Finali, Siirt İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen yarışmanın açılışında konuşan İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, yarışmaya katılan din görevlilerine başarılar diledi.

 

Siirt İl Müftülüğüne ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ise "Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir’ mealindeki hadis-i şerif başta olmak üzere, diğer rivayetlerde Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi ve başkasına öğretilmesi teşvik edilmiştir. Medeniyetimiz ‘hamil-i Kur’an' olan hafızlara ve bu kurumlara büyük önem vermiştir. Allah Resulü’nün bir hadisinde, Kur’an’ı ezberledikten sonra unutmayan hamil-i Kur’an’a saygının dolaylı olarak Allah’a saygı demek olduğu ifade edilmiştir." ifadelerini kaydetti.

 

 

 

Erzurum, Van, Şanlıurfa, Adıyaman, Bingöl, Gaziantep ve Muş  illerinde birinci olan Kur'an kursu öğreticilerinin katıldığı yarışmada Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticisi Goncagül Yıldırım bölge birincisi oldu. Yarışmada; Şanlıurda’dan Gülsüm Akyıldız Asıgçel ikinci, Van ilinden Rumeysa Koyuncu da üçüncü oldu.

 

Yıldırım, 8 Eylül Pazar günü Kars ilinde yapılacak olan Tükiye Finalinde bölgeyi temsil edecek.