Sakarya Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

sakarya hac kafilesi dualarla uğurlandı


Sakarya Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Sakarya hac kafilesi dualarla uğurlandı

2022 yılında Sakarya’dan Diyanet İşleri Başkanlığı organizesi ile hacca giden hacı adayları 16.06.2022 Perşembe günü Sakarya Otobüs Terminalinden dualarla uğurlandı.

Hacı adayları için terminal binasında uğurlama programı düzenlendi. Din Görevlisi Adem Karadeniz’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Din Görevlileri ilahiler okudu.

İl Müftüsü Hasan BAŞİŞ hacı adaylarına yaptığı konuşmada; “Rabbimize hamdolsun ki onun emrettiği ibadeti yapmak için evinizden, eşinizden, çocuklarınızdan ve komşularınızdan helalleşerek ayrıldınız. Şimdide inşallah dualarla buradan okunan Kur’an’ın bereketiyle yola çıkacaksınız, Rabbim yolunuzu açık eylesin dedi.

Hz. Peygamber efendimizin doğduğu yaşadığı ve hayatını idame ettirdiği yerlerin ziyaret edileceğinden bahseden Başiş, Bu durumun çok özel olduğunu ve özel bir yolculuk olacağını ifade etti. Konuşmasının devamında Allah’ın Hac yolcularını Allah’ın misafirleri olarak andığını, bu yolculukta kendilerine birçok ikramda bulunacağını, en büyük ikramın da günahlardan arınarak istek ve arzularına ulaşarak güzel bir ibadeti yaptıktan sonra tertemiz bir şekilde ülkemize dönmüş olacaklarını söyledi.

Bütün iyiliklerin kaynağı olan vahyin indiği topraklarda olmanın farkındalığına da değinen İl Müftüsü, bu yolculukta eş, dost, komşular hatta bütün ülkenin hac yolcularından beklentilerinin olduğunu belirtti.

Uğurlama programı İl Müftüsü Başiş’in yaptığı duanın akabinde kafile başkanı Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin’in yolculukla ilgili kısa bilgilendirmesi ile sona erdi.

220 Hacı adayı 9 görevli olmak üzere 229 kişiden oluşmakta olan Sakarya Hac Kafilesi hac ibadetini tamamladıktan sonra 21.07.2022 tarihinde ülkemize dönecek.