Muğla'da Ezanı Güzel Okuma Ve Etkili Hutbe Sunumu Birincileri Belli Oldu

ezanı güzel okuma ve etkili hutbe sunumu birincileri belli oldu


Muğla'da Ezanı Güzel Okuma Ve Etkili Hutbe Sunumu Birincileri Belli Oldu

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Muğla erkek din görevlileri arasında “Ezanı güzel okuma  ve  Etkili Hutbe Sunumu Yarışması"düzenlendi.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı yarışma öncesinde yaptığı açıklamada Yarışmaya katılma cesaretinde bulunan görevlileri tebrik ederek, her yarışmasıcının gönüllerin birincisi olduğunu ama yarışma gereği bir sıralamanın olması gerektiğini aktardı.

Yarışma Komisyonlarında Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın yanı sıra Muğla İl Müftü Yardımcıları Sema Özbakış,Erkan Saral, Yatağan İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çetmi ve Din Hizmetleri Uzmanı Abdullah Eren de yer aldı.
Muğla İl Müftülüğü konferans salonunda sabah ve öğleden sonra  yapılan yarışmalar kıyasıya mücadele ile geçti.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın  komisyon başkanlığını yaptığı Ezanı Güzel okuma yarışmasında Menteşe İlçesi Din Görevlisi Burak Şekercioğlu birinci olurken,İkinciliği Dalaman İlçesinden Süleyman Ceylan aldı,yarışmada üçüncülüğü ise Yatağan İlçesinden katılan Hilmi Özden kazandı.

Muğla İl Müftü Yardımcısı Erkan Saral’ın komisyon Başkanlığını yaptığı Etkili Hutbe Sunumu yarışmasında ise birinciliğini Ortaca İlçesi Din Görevlisi İsmet Şen alırken,İkinciliği Bodrum İlçesinden Cihat Küçük,Üçüncülüğü ise Menteşe İlçesinden Rifai Elveren kazandı.

Yarışmada dördüncü ve diğer dereceye girenlere  Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi tarafından 250’şer TL para ödülü verilirken, ilk üçe giren Yarışmacılara sırayla birinciye 1000 TL, İkinciye 750 TL ve Üçüncüye 500 TL ödül verildi.
Yarışma birincileri Muğla İlini Ege bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazandı.