Hacı Adayları Siirt’en Dualarla Uğurlandı

hacı adayları siirt’en dualarla uğurlandı


Hacı Adayları Siirt’en Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen 2022 yılının Siirt’eki ilk Hac kafilesi  öğlen saatlerinde dualar eşliğinde uğurlandı.

Pandemi nedeniyle iki yıldan beri kutsal topraklara gitmek için bekleyen hacı adayları ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.  Siirt il Müftülüğü önünde  hacı adayı uğurlama programına İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Siyasetçiler, kurum müdürleri ve hacı adaylarının yakınları katıldı. 

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu hac ibadeti ve kutsal toprakların önemine değindi. Hacı adaylarının kendilerini ibadetlerine ve kutsal topraklara odaklanmaları gerektiğini belirten Kapıcıoğlu

”Bu andan itibaren kendinizi kutsal topraklara ve ibadete odaklanın. Oradaki fiziki şartlara, binalara değil, manevi atmosferi düşünün. O topraklarda bastığınız bir yerin Kuranı Kerimden bir veya birkaç ayetin indiği yer olabileceğini unutmayın. Ülkemize ailenize ve güzel Siirt’imize de dua edin.” Dedi.

 İl Müftü yardımcısı Muhammed Özdemir’in yaptığı dua ve  okunan ezanın ardından hacı adayları ilahiler ve def eşliğinde kendilerine uğurlamaya gelen akraba ve dostları ile vedalaşarak, Siirt’ten uğurlandılar.

Siirt’ten 34 Diyanet 26 özel şirket olmak üzere toplam 60 kişi kutsal topraklara gidecek.