Izmir’de Umre Görevli Mülakatları Yapıldı

izmir’de umre görevli mülakatları yapıldı

Izmir’de Umre Görevli Mülakatları Yapıldı

İzmir İl Müftülüğü ev sahipliğinde 2022-2023 Yılı Umre organizasyonu görevli bölge mülakatları gerçekleştirildi.

Diyanet işleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2022-2023 Yılı Umre organizasyonu görevli mülakatları 32 farklı bölgede sürüyor.

İl Müftülükleri koordinesinde farklı bölgede gerçekleştirilen mülakatların bir adresi olan İzmir İl Müftülüğündeki mülakatlara İzmir ve Manisa’dan müracaat eden din görevlileri katıldı.

Umrecilere ziyaretleri boyunca rehberlik edecek din görevlileri ve kadın irşat görevlilerini belirlemek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten’in komisyon başkanlığında gerçekleştirilen sınavda din görevlileri, Umre organizasyonunda görev alabilmek için yarıştı.

Mülakat sonunda Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Erten, İl Müftümüz Salih Sezik’i makamında ziyaret ederek yeni Müftülük hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.

İl Müftümüz Sezik ise Daire Başkanı Erten'i İzmir’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.