Diyarbakir'da Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu "35. Ahilik Haftası" Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı.

il müftüsü lütfü imamoğlu "35. ahilik haftası" dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu "35. Ahilik Haftası" dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Merkez Yenişehir ilçesinde Dağkapı Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında, ahiliği anlatan tiyatro oyunu sahnelendi, şed kuşanma gösterisi sunuldu. Burada vatandaşlara kadayıf ve ahi pilavı dağıtıldı. Ayrıca ilin ahisi, kalfası ve çırağı seçilenlere plaket verildi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, törendeki konuşmasında, ahiliğin bir anlamda dürüstlüğün, doğruluğun, sevginin, saygının, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanatla buluşması olduğunu söyledi.

Program, İl Müftüsü İmamoğlu'nun yaptığı dua ile sona erdi..