Diyarbakır’da Hafızlık çalıştayı Yapıldı

diyarbakır’da hafızlık çalıştayı yapıldı


Diyarbakır’da Hafızlık çalıştayı Yapıldı

Diyarbakır’da Hafızlık Çalıştayı Yapıldı

 

Diyarbakır il müftülüğü tarafından hafızlık kurslarının verimliliğini artırmaya yönelik “Hafızlık Çalıştayı” düzenlendi.

 

Kur’an kurslarında hafızlık dönemi eğitim-öğretimiyle ilgili faaliyetlerin belli bir plana göre gerçekleştirilmesini ve verimliliğin artırılmasını sağlamak amacıyla hafızlık eğitimlerinde yıllardır görev alan personellerle çalıştay yapıldı.

 

Açış konuşmasını İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu yaptı. İl Müftüsü İmamoğlu, “Hafızlık Çalıştayı Diyarbakır genelinde hafızlık eğitimini daha köklü ve kapsamlı hale getirmek, halkı hafızlık konusunda bilinçlendirmek, öğrencilerin edep ve ahlak açısından daha iyi eğitim alabilmesini sağlamak amacıyla yapıldı. Hafızlık kurslarımızdaki farklı çalışmaların bütün kurslarımızda uygulanabilmesini amaçlıyoruz. Bu programın tertiplenmesini sağlayan Eğitim Hizmetleri Birimine ve emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum." Dedi.

 

Bugün değerli ve özverili hocalarımız sayesinde geleceğe daha güzel bir miras bırakacağı bir çalıştay olduğuna inanıyorum diyen İl Müftü Yardımcısı Fatime Kartı,”Din eğitimi ve hafızlık eğitiminin Kuran kursu hocalarımızın gayretli çalışmaları sonucunda bugün Diyarbakır da önemli bir aşamaya geldik.”

 

İki oturum şeklinde gerçekleşen çalıştayda dört komisyon görev aldı. Her komisyon belirlenen konuyu araştırıp kendi aralarında müzakere yaptı. Daha sonra komisyon sözcüleri tarafından yapılan sunum ile çalıştay sona erdi.