Sinop'ta Ayancık’ta Yeni 4-6 Yaş Kur’an Kursları Açıldı

ayancık’ta yeni 4-6 yaş kur’an kursları açıldı


Sinop'ta Ayancık’ta Yeni 4-6 Yaş Kur’an Kursları Açıldı

Geçen yıl yaşanan sel felaketi sonrasında Ayancık için tüm Türkiye seferber olmuştu. Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yurt Dışı Teşkilatı olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB)'in çalışmaları sonrasında ilçemize yapılan yardımlar sayesinde biri Beşiktaş Cami, diğeri de Köprübaşı Cami bünyesinde olmak üzere 4-6 yaş öğrencilere yönelik iki adet Kur'an kursu inşa edildi.

 

Kurslar hakkında basına bilgi veren Ayancık Müftüsü Ömer Faruk KIVRAK şunları söyledi:

“Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesi'nin koordinasyonu ve DİTİB'in de yardımları ile  finanse edilen kurslarımızın yapımı Sinop İl Müftüsü Mustafa DÜZGÜNEY sayesinde gerçekleşti.

Ayancıklı hayırseverlerimizin de katkıları oldu. Ancak daha önemlisi kurslara Ayancıklı hayırseverlerimizin desteğinin bundan sonra da devam etmesi.

Her iki kursta da ikişer derslik , yemek salonu, oyun odası, idare odası ve lavabolar bulunuyor. Isınma zemin altı kalorifer sistemi ile sağlanıyor.

19 Eylül itibariyle 40 öğreci ile kurslarımız eğitime başladı. Öğleden önce ve sonra ayrı ayrı kurs verildiği takdirde her iki kursumuzda takriben 70'er öğrenciye hizmet verebileceğiz. Bu da toplam 140 öğrenci anlamına geliyor. İsteğimiz en kısa süre içerisinde Cevizli Mahallesinde de bir kurs yapabilmek. Bunun İçin de çalışmalarımız devam ediyor.

Kurslarımız için emeği geçen başta İl Müftümüz Mustafa Düzgüney beye ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.